Ännu mer underbar bilåkning

Idag är jag glad igen. Dagen började med att jag gick upp på tok för tidigt (06.30) när man är på semester vilket ledde till en nära döden upplevelse. När jag väl hade återupplivat mig något sånär så for jag till Linda. Inledde dagen med att möcka (jag vet att det heter mocka) lite skit, snacka massa, dricka en skvätt te å bara ha de fint medans hästarna åt frukost. När de va klara tog vi hennes nya häst Ruby och Lena ut på en ridtur. Eller jag red och Linda gick med Ruby eftersom de va första gången hon var ute. Allt gick finfint iaf =)

Sen när jag skulle hem hade jag ett missat samtal och ett paniksms från Martha att jag va tvungen ringa henne så jag hade väl inge annat val än att göra det. Det visade sig att hon hade kommit på samma dag att hon tyckte vi skulle åka till The Dells, vilket jag tror är nån slags vatten/äventyrspark, men jag får återkomma med fakta senare.  Hur som helst, vi skulle åka om 3 timmar så de va bara att slänga sig in i duschen, packa väskan och slänga i sig lite mat. Dock hade jag glömt hur långt de va dit när jag tackade ja till detta äventyr... 4 timjävlar tog det!! Fattar inte varför USA måste va så stort?? Eller varför de inte kan ha allt inom en timmes avstånd åtmindstonde? :P

Just nu sitter vi å väntar på att Aaron, Jeshua, Debbie och kidsen ska komma. Sitter å skriver massa saker på svenska på facebook till Martha för att tracka henne. Hehe
Tidigare idag köpte jag en födelsedagspresent åt henne oxå. Spetstrosor... Hahaha! Hon kan inte ha det lätt som umgås med mig, men jag tyckte de va skitkul iaf! ^^,

Förövrigt känner jag mig sjuuukt äckligt mycket vinterblek å hemsk nu! Jag ska sola så jag ser ut som en neger resten av vintern när vi är i Florida! Men vet ni vad? I den där vattenparken vi ska till imorgon hade dom tydligen nå specialtak så man kan ligga inomhus å sola men ändå bli solbränd! Hur fränt är inte de på en skalad räka?? Hoppas det funkar, ni vet ju vart ni kan hitta mig imorgon iaf!

Matlagning

Just nu sitter jag här och är skit irriterad för jag skulle laga mat å de gick åt helvete. Eller egentligen va de bara såsen som inte blev som jag tänkte, men de är ju den som är pricken över i:et. Fyfan va irriterande alltså! Jag har aldrig misslyckats med den förut men de är så jävla svårt att laga mat i någon annans kök, å speciellt när precis allting är annorlunda! Farenheit, gasolspis, alla ingridienser är på engelska, alla mått är annorlunda osv... AAAAAAAAAAHH va sur jag är!! Man vill ju att de ska bli bra lixom!

Nu ska vi se på film. Den verkar vara ganska bra men jag kan inte koncentrera mig för jag är på dåligt humör.
Förresten är jag lite arg på amerikaner oxå. De är så egocentriska.. Finns inte ens svensk text på fimen, men i sverige ja där har vi typ 15 olika språk att välja på på varje film!! Alltså jag fattar ju ändå men själva grejen bara.

Amishfolk, björnar och mördare

Kom på en sak jag har glömt att berätta som är lite småfränt. I USA (och kanske i sverige men jag tror inte det) så finns det amishfolk. Alltså folk som lever som de gjorde förr i tiden och inte vill använda bilar, mobiler, maskiner osv.  Hur som helst, när vi var påväg till rodeon så möter vi helt plötsligt några med häst och vagn mitt på stora vägen! Klädda som de va förr i tiden och med långa skägg. Det var som att för några sekunder flyttas flera hundra år tillbaka i tiden. Ganska coolt tycker jag. Man tror nog inte riktigt på att det finns sånt folk förän man ser det med egna ögon.

***

Igår fick jag två roliga frågor på typ en kvart. Den första frågan var: Är ni systrar? (Han menade då mig och Debbie), strax efteråt står jag och pratar med Gary som håller Isaac (Debbies 2 månader gamla bebis) och då kommer en man fram å pratar med oss lite å frågar sedan; är det din bebis? Tyckte det va lite kul. xP

***

Idag vakande jag alldeles för sent! När jag slog upp ögonen var klockan fan 1! Och jag hade inte ens sovit gott.. Drömde att jag va på sommarland å de va kaos å jag skulle jobba typ 14 timmar utan rast och lunch å alla va skitarga å jag fick göra jättetråkiga saker.. Aja, tur att de bara va en dröm!

Har inte gjort något speciellt idag. Tog cykeln å träna lite på dan... Naturligtvis hoppa kedjan av så där stod jag mitt ute i ingenstans å krångla. Kan tyckas vara en piss i havet, men de är mindre kul när de är björnar överallt! Folk ser björnar hela tiden häromkring och senast i lördags va de en som hade sett en björnhona med 5 ungar precis i närheten! Så jag föredrar nog att kedjan håller sig på plats när jag är ute å tränar :)

Men på tal om björnar... I fredags när jag kom hem från Linda så va hästarna jätte oroliga å hunden helt konstig å kofan hade smitit igen å ja, allt var lite småkaotiskt. Senare på kvällen så noterade även Carol att hästarna va oroliga så vi gick ut å kolla men såg ingenting. Berättade sedan detta för Gary å jag sa att: "Alltså jag vet inte vad det är, men nånting är inte som det brukar. Jag kan känna det i luften". Nästa dag hälsade vi på deras granne å han berättade då att det var samma natt han hade sett björnarna. Usch de va lite halvläskigt tyckte jag... Men nu vet jag ju att jag kan lite på min magkänsla iaf...

Ikväll var det football night igen, så då var det bara att koppla på hjärnan och försöka begripa någonting igen. Vet inte om jag gör nå stora framsteg men nu har jag iaf lyckats lära mig vad en touchdown är och det är ju alltid något. :)

***

Vet inte om ni har noterat det, men väldigt ofta skriver jag en förklaring till vad saker och ting betyder eller innebär. Det är inte bara för er skull utan även för min egen, så jag ska komma ihåg och fatta nåt även om några år av det jag skriver ^^,

***
Förresten, igår var det en kille i Siren där både Gary och Carol jobbar, som flippade ur totalt. Ställde sig ute vid vägen och skjöt mot folk. Han skjöt mot polisen när dom kom oxå så dom blev tungna att ha ihjäl honom. Lite otäckt att sånt händer så nära. Siren är inte alls lågt härifrån. 10-15 min skulle jag tippa på... Tur att ingen annan blev allvarligt skadad.

                                     

                                                                 Precis så såg det ut!


Rodeo, idiotvarning, amerikansk fotboll och bitterhet

Börjar med att berätta om gårdagen...

Jag, Gary och Carol åkte till Medford för att gå på rodeo. Halvvägs dit kommer Gary på att han har glömt biljetterna hemma, hurra! Det är typ 2 ½ timmes bilresa till Medford... Vi tänkte vända å hämta dom först, men sen sket i vi de å chansa på att det skulle finnas biljetter kvar. När vi kom fram mötte vi upp Phillip och som tur var så fanns det biljetter kvar.

Jag älskade stället direkt! Att få gå på rodeo var nog lite av en dröm som blev sann och det var verklogen skitcoolt!!! As sköna människor, tjur ridning, cowboy poker, barrel racing (vet inte vad det heter på svenska.. hahaha), rodeo clown å massa mer!

Kan förklara lite vad de olika sakerna innebär:
Tjur ridning: Precis som det låter. Sitt kvar på en skit elak tjur så länge du kan. När du ramlar av finns det en kille på häst med lasso som antingen fångar tjuren eller vallar den in i fållan igen. Det finns även några killar med färgglada tröjor som lockar bort tjuren från killen som blir avkastad. 
Cowboy poker: Ett bord och några stolar ställs upp inne i arenan. Några sitter där och spelar poker och den som sitter kvar i stolen längst vinner. Ooops, glömde säga att de släpper ut ännu en skit elak tjur i arenan. (När vi var där avgjorde tjuren vem som vann genom att stånga ner den ena killen från sin stol.)
Barrel racing: Detta är tjejernas sport och chans att glänsa. Går ut på att rida så fort som möjligt runt några tunnor på en tjur, nejdå en häst menar jag såklart! Kan låta enkelt men då har ni inte sett det live kan jag säga! Det är helt jäkla galet! Men fan va fränt de ser ut!
Rodeo clown: I detta fall (och säkert oftast) en kille, utklädd till clown, som underhåller publiken men skämt osv. Te.x. när det tar tid för tjur ryttarna att bli klara osv. Pratar även med publiken ibland vilket jag fick erfara! Jag gick ner till staketet för att försöka få lite bra bilder. Klättrade upp på staketet och hann stå där i typ 2 sek när han får syn på mig å kommer fram å säger (han hade mick så ALLA hörde): "Heej sötnos! Jaa du, ser det ut som jag menar någon annan? (jag undrade om de va mig han pratade med eftersom de stod asmkt folk vid staketet) Är det första gången du är på en rodeo? Vad heter du? Vill du komma ut i arenan (där tjurarna var)." Pinsamt va de JA! :P Haha men lite kul ändå... Att han valde just mig lixom xD Pratade med honom sen (utan mick) och han va jätte trevlig så jag lägger upp en bild på oss oxå. :) 

En liten parentes, en annan kul sak som hände va att damen bredvid oss frågade mig. "Du, kan inte jag få ta en bild på dig och min son? Bara för att du är från Sverige å så..." Så visst fick hon det. Sen sa hon: "Vad heter du? Han heter Bob (Bobby??)" å så pekade hon på sonen. Typ som hon ville att vi skulle bli ihop eller nåt... Hahaha


Tyvärr fick jag inge bra kort eftersom min idiotkamera är så seg... Alla bilder blev suddiga typ :@ Men jag lägger upp några bilder som jag tog från google så vet ni hur de ser ut iaf. Hur som helst så var det verkligen skit kul att vara där å jag skulle gärna gå på en till! Och jag blev as sugen på att testa både barrel racing och tjur ridning. Tjur ridning mest för att inga tjejer gör det så de skulle va kul att va den enda tjejen.. xD

                                                                

            Barrel riding                                                          Tjur ridning                                   Medhjälpare


Jag och rodeo clownen :)


Över till dagens datum!

Har inte så mycket att säga om dagen i sig mer än att vi sitter och kollar på amerikansk fotboll som man gör här varje söndag och jag fattar fortfarande inte ett smack! Jag måste vara världens mest korkade människa men jag kan verkligen inte förstå den sporten alltså!

En annan sak som idiotförkarar mig en aning är lyset på toaletten. Dom har två lysknappar, en vid dörren och en vid handfatet, och varenda gång jag ska gå ut ur badrummet glömmer jag att slå av lyset vid handfatet! Blir så arg på mig själv varje gång jag måste vända och slå av det! Och jag har försökt allt för att lära mig komma ihåg... Ibland väntar jag med att tända tills jag går å tvättar händerna, för jag tänker att då lär jag ju komma ihåg att slå av när jag går därifrån 20 sek senare, men ICKE! De är helt jävla omöjligt!! Aja hä kan int gå bra jämt!

Sen måste jag säga att jag blir lite bitter varje gång jag ser att folk snackar om att dom ska jobba i Sälen i vinter. Jag har lixom pratat om de aslänge att jag vill dit å så fick man inte jobbet sen bara för att man är här... Bläää på er Sälen! Vill iaf tro att det är därför, man vet ju aldrig.

Nej vad säger ni, ska jag återgå till mina bilder så kan det kanske hända att jag slänger upp nån på facebook inom en snar framtid. :) Pusshej från eran Cowgirl ;) Haha

 


Påväg på rodeo! :)



Nu är jag påväg på rodeo! :D



Nu är det höst!

Nu märks det verkligen att det börjar bli höst på riktigt. Träden blir vackrare för varje dag med alla sina olika färger. Rött, orange, gult och grönt vart man än kollar. Ligger under en filt och myser och lyssnar på hur det blåser friska höstvindar utanför fönstret. Kanske ska göra en kopp te också. :)

Var uppe tidigt idag för att mata djuren. Planen var nog att gå upp vid 8, men runt kvart över 7 tyckte en av hundarna att det var dags för mig att gå upp. När han till slut blev tyst var dock skadan redan skedd och jag var vaken, men jag låg ändå å drog mig till 8, hehe ;)

Måste säga tusen tack till goa Anton som hjälpte mig med headern till bloggen igår! Närmade mig en panikattack efter att ha suttit å pillat i flera timmar men de bara blev fel så jag panikskrev till honom på facebook och visst kunde han hjälpa mig, nice! :) Tack igen!
Jag hoppas innerligt att ni ser att det har blivit lite ändringar, för jag klarade faktiskt att göra några saker själv oxå. Om ni har tips på vad man kan göra för roligt i designen så är ni välkomna att höra av er! Kanske fixar lite mer senare idag, vi får se :) Nu har jag börjat iaf!

Just nu är jag så otroligt shoppingsugen så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Skulle vilja köpa massa mysiga höstkläder, typ stickade tröjor å gulliga mössor å fina klänningar å snygga skor å underkläder å ja, you name it! Tror jag ska skriva en shoppinglista faktiskt! Kan ju aldrig skada. Bara svida lite i plånboken kanske ;)
Har iaf införskaffat en penna som man gör fransk manikyr med. Har bara testat den på en hand än så länge, men jag är sjukt nöjd och det var lätt värt pengarna! Så himla skönt att slippa krångla med ett nagellack hela tiden. Kommer nog att ha fransk manikyr hela tiden nu, haha :)

Nu skulle det passa med en bild på alla fina träd och löv men jag har tyvärr ingen än. Kanske går ut och plåtar lite senare. Nu ska jag smsa farmor som fyller år idag sen ska jag nog försöka sova en stund. Hörs sen! Puss




En liten höstbild då da :)


Har precis kollat på SVTs debatt om Kungarna av Tylösand. FY FAN vilka torra människor det finns! Det är dags att öppna ögonen nu Sverige och inse att DETTA ÄR DAGENS SAMHÄLLE! Like it or not, såhär ser ungdomars vardag ut idag, mer eller mindre. 

Naturligtvis super inte alla på det där sättet å ligger med så många som dom kan, MEN, det finns folk som gör det. Och som Jockiboi sa: "Jag kunde lika gärna ha åkt ner till Sunny Beach eller Mallis och gjort samma sak där, skillnaden är att nu fick jag det gratis." Jag försvarar inte deras sätt att vara eller bete sig, MEN jag tycker att de är så pass vuxna att göra vad de vill! Dessutom är det tv och jag som har gått media fattar (och säkerligen alla andra oxå) att man bara tar med det smaskigaste som har hänt, typ att nån har sex i tv, för hur kul är det om dom skulle filma när de kliver upp, läser dagens tidning, springer en liten joggingrunda eller smsar med sina polare?

Och detta eviga tjat om att det är ett dåligt budskap till ungdomar, se till att era barn inte kollar på programmet då om ni inte litar på era egna ungar att de är kloka nog att ta rätt beslut i livet. Alltså visst, unga kanske är lättare att påverka, men sorgligt nog så finns det nog inget du som förälder kan göra mer än att informera om riskerna som finns med att dricka, ha sex osv. Du kan aldrig hindra din unge från att kolla på porr på datorn, eller från att ta den där ölen som kompisen bjuder på. Du kan bara finnas där som en stöttepelare och vägledare och göra ditt bästa för att informera om riskerna som finns. Dock kan du aldrig hindra din tonårings handlingar.

Så chilla lite nu vaa?? Låt folk göra vad dom vill! Sköt ditt å skit i andra. Själv har jag varit på Mallis å de va SKITKUL! Helt urspårat (på ett roligt sätt) och galet. Tror alla behöver komma bort från vardagen ibland och vi har alla olika sätt att ta till flykten på. Vissa tar till flaskan, andra tar semester och den tredje tar till båda. Själv tog jag alternativ 3 och det innebar den bästa semestern jag någonsin har varit på. Tillsammans med ursköna människor fick jag en paus från vardagen, dansa hela nätterna, träffa massa nytt å roligt folk och massa härliga dagar på stranden. Vi ses på Grabbarna Grus i Magaluf nästa sommar! Peace



Exempel på hur glad man kan bli av en hamburgare efter en galen kväll



Exempel på att man kan bli tillsammans med någon



Exempel på att man kan se solbränd och glad ut när man kommer hem,
man behöver inte alltid ha deckat för att man har druckit



Exempel på att man kan se brunbränd och glad ut tillsammans med människor
man just har träffat/inte känner så bra



Exempel på att man kan busa vid poolen dagen efter



Exempel på att man kan ligga i poolen å ha det jävligt bra trots att man har vart ute å
dansat till klockan halv 7 på morgonen dagen innan


23 September 2010

Hej alla nyfikna människor!

Ligger hemma hos Linda i hennes ursköna soffa med datorn i knät, en påse nypoppade popcorn, mysbelysning och bra musik på. Regnet pissar ner utanför som aldrig förr. Man skulle kunna tro att himlen har öppnat sig nästan. Ska tillbringa kvällen/natten/dagen imorgon här som barnvakt åt 5 (?) hästar, 2 åsnor, 2 hundar, en papegoja och några katter. Myys! Kanske har sagt det förut men det tåls att sägas igen, hon bor så sjukt fint! Gillar verkligen det här stället! Fattar inte hur en singel lady kan har råd med allt detta men vissa har de bra ;) Käns fint att jag inte behöver va rädd för att de ska komma nån hit (inte för att jag är det men om jag skulle få för mig att bli det) för en av hundarna är en sån där ENORM hund. Vet inte vad rasen heter men hunden är fan större än hennes ponny :P Så om de kommer nån skitgubbe hit så bussar jag hunden på dom ;) Bäst att ni passar er skurkisar!

Hade lite klent att göra så jag gick in å läste Kissies blogg.. Usch vilken människa! :S Brukar ju inte klanka ner på folk här i bloggen men alltså kan man göra annat om man har läst hennes? För det första, hur faaan ser fanskapet ut!?!?! Som en jävla misslyckad barbiedocka blandat med en anka som man har kört genom en skördetröska.. :S Å så redigerar hon sina bilder så de blir ännu äckligare... Kanske jag ska klä ut mig till Kissie på halloween?? Nää de skulle skrämma slag på de stackars folket här! Nåväl, för det andra, vem fan skriver "jag är ju sveriges största bloggerska å jag tog minst 100 fanbilder idag å bla bla bla"? PINSAMT! Hatar verkligen folk som tror att dom är nåt, oavsett om det är en kändis eller en "vanlig" människa. Å hon är ju knappast känt för något posetivt, hon är bara känd för att folk tkr de bär ur hur fan hon ser ut osv... Å för den delen, har man en känd blogg borde man väl försöka skriva bra men människan kan ju för fan inte ens skriva! För det tredje så skriver hon om hur bra hon hade det på Magaluf å då blev jag ännu mer arg bara för att då blev jag att sakna det så jäkla mkt jag med. Haha xP Nä fy nu ska jag inte skriva om henne mer, är faktiskt riktigt besviken på mig själv för att jag har lagt ner massa tid på den människan.

Över till något annat... Jag har funderat lite... (Nu blev du nyfiken va??) Nejdå jag ska inte håller er på sträckbänken kära läsare. Jo jag har tänkt såhär: Jag har varit väldigt konservativ med min blogg.. Först var den bara till för mig själv, för att få ur mig alla känslor osv ni vet, å jag va som typ en gammal kärring som vägra ändra nåt osv. Typ utseende, rubriken ska alltid va datumet osv. Nu har jag tänkt till tror jag. Eller de är nog mer såhär att jag har börjat ett nytt kapitel i mitt liv och jag tror faktiskt att det redan syns i bloggen på det jag skriver och så, men jag vill göra den lite roligare att läsa, lite intressantare att kolla i osv.

Har redan börjat med att ändra utseendet på det. Nästa steg är nog att det inte MÅSTE vara dagens datum som rubrik, utan det kan va nå annat oxå. Vet dock inte när jag ska börja med det. Käns fel att börja göra det i mitten av en månad lixom (sa ju att jag är konservativ). Sen tänkte jag börja lägga upp nån bild då och då, men jag har inte tagit nån bra idag å jag vill ju att det ska börja med en bra, inte en bild med ett kryss över Kissie som jag skulle vilja ha (konservativ igen). Sista grejen jag tänker göra är en snyggare header. Men de är ju så jäkla dryyyygt :P Men eftersom jag inte har så mkt för mig ikväll kan jag ju försöka fixa det kanske. Vi får se :)

Bara att hålla utkik i bloggen så märks det väl när jag har fått tummen ur röven å gjort nåt å när jag har tvingat bort mina konservativa tankar, haha! :D Okej, dags att leta på en sida om bloggdesign, gäsp!


22 September 2010

Idag är jag happyface! Först red jag på Flame å det gick bra. Red bara i hagen men man måste ju börja nånstans när han inte har blivit riden på så länge och när han absolut vägrar gå nånstans om inte Spanky är med. Så jag red väl runt lite med Spanky springandes bredvid som en liten hund, hehe :) Men den riktiga hunden Keisha va ju oxå med å sprang såklart.. :D Snackade lite med förra ägaren till Flame å när han såg bilden på när jag red honom sa han: "rider du verkligen på det där odjuret?? Han kastade av oss hela tiden! Vi kunde inte rida honom mer!" Synd att det ska bli så.. Hoppas han får en nystart med mig å skärper till sig :) Men de hade ju kanske känts lite bättre för mig om han inte hade berättat hur han har varit förut ;)

När Gary kom hem for vi till Walmart å köpte en mobil åt mig, kändes dock sjukt onödigt att få lov å köpa en till mobil när jag redan har en, så de sluta med att Gary köpte telefonen å jag betalar för det jag ringer, så får dom ha kvar telefonen när jag drar hem igen. :)

Men det bästa av allt med den här dagen är att jag har beställt en biljett till New York!! :D Så den 27 oktober drar jag dit å möter upp familjen å spenderar några dagar in The big Apple ;)




3 år imorgon... För 3 år sen hade jag aldrig någonsin trott att jag skulle sitta här i USA nu, ensam. Antar att livet hade andra planer för oss. Until we meet again my friend...


21 September 2010

Har jag nämnt hur drygt jag tkr det är att packa? Kan ju säga att packa upp är tamme fan ÄNNU VÄRRE! Tror jag tömmer hela väskan ner i tvättkorgen ist så slipper jag skiten! Har inte ens packat upp allt ur stora resväskan än... Jag vet de bär ur... Om jag fortfarande känner mig motiverad när jag kommer upp för trappen kanske jag gör det. Hehe

BTW, äntligen har paketen med mer kläder kommit fram! Lovely!

20 September 2010

Är trött å minns knappt vad vi har gjort idag. Vi va till Ann Arbor en vända iaf å kolla in deras college där. Ca 60 000 pers pluggar där! Helt galet mkt folk. Sen gick vi till en park å kika lite å de va fan ekorrar överallt! Vart man än kolla så var det nåt som rörde sig. Lite småfränt.

Tror jag har fått hälsporre eller nåt. Nånting är då fan inte som de ska för jag har haft ont i mina hälar i typ 3-4 veckor nu... :S Visst nu har vi gått mkt så de lär ju inte bli bättre för de men jag menar, de gör ju fan ont när jag kliver upp ur sängen på morgonen! Å idag/ikväll har de gjort så ont så jag har typ gått på tå hela tiden. Drygt jaooo!!

Ikväll har jag åkt motorcykel oxå, nice bananas!!!!! :D LOVE IT! Va en sporthoj å behöver jag ens nämna att det gick fort? Mitt huvud höll fan på å flyga av när vi accelerade så nu kommer jag ha både nackspärr å ont i hälarna imorgon, lovely! Och röven för den delen med eftersom vi åker hem imorgon å vägen hem tyvärr är lika lång som vägen hit. Måste bara säga att de är fan asläskigt att åka med nån man inte känner och vet hur den personen kör, på en sporthoj, i mörkret, på vägar som man inte känner till. Man vet aldrig när det kommer en kurva eller om det är raksträcka å dax att gasa på... Å ligga i kurvorna är inget jag brukar göra med min hoj så de va ju oxå en ny erfarenhet.

Såhär på kvällskvisten har vi först käkat lite med Brian å Mary, sen hjälpte vi Aaron packa lite grejer för han ska flytta. Nu är klockan halv 2 så jag antar att det är läggdags eftersom vi ska upp med tuppen imorgon. Natti!


19 September 2010

Först, lite snabbt om valet.
Jag HATAR politik! För att utveckla det lite mer... Folk beter sig som JÄVLA IDIOTER så fort det börjar närma sig ett val. En sån jävla hysteri så det är helt jävla sjukt. SJÄLVKLART är det en viktig grej å vi ska vara glada att vi får vara med och rösta så vi inte hamnar i en diktatur där en gubbe med storhetsvansinne styr. Men jag bara undrar, hur tänker politikerna när de snackar så sjukt mkt skit om alla andra som inte tillhör deras parti?? De vinner ju knappast respekt och trovärdhet genom det. Lyft fram de viktigaste frågorna och berätta hur du tänker genomföra detta om du vill vinna min röst! Tänker inte gå in på det där mer nu för då blir jag bara arg. Kanske skriver om det en annan dag när jag har funderat lite hur jag ska uttrycka mig på ett bra sätt eftersom det är så sjukt känsligt hur man formulerar sig.

Nu över till något annat.
Dagen började med att jag försov mig. Hann dock bli klar i tid ändå men det är ändå lite småstörigt att få lov å skynda sig när man har ställt klockan så pass tidigt att man inte ska behöva det. Anyway, hängde med dom till kyrkan imorse (varför måste det vara så tidigt!?). Nu i kväll satt jag och funderade lite å jag kom fram till att jag har varit i kyrkan fler gånger nu under 2 veckor än jag är på ett helt år i Sverige. I Sverige går de flesta till kyrkan 2 ggr om året, skolavslutningen och julavslutningen.

Efter kyrkan åkte vi hem till Brian å åt lunch med hela hans familj och typ alla respektive till dem. Trevligt trevligt. När vi hade ätit klart så snacka vi väl lite å så sen var det dags för nästa punkt på schemat, Kanada! Ja landet Kanada ni vet? :P Det är bara en flod som delar Detroit (USA) från Kanada. Lite fränt tkr jag! Så sagt och gjort, stod inte på förrän vi dundra över bron i full fräs. Vi var lite smånerviga att jag skulle bli kvar i Kanada för de är ju alltid sånt jävla krångel om man vill resa in i USA, men allt gick finfint. :)

Det mesta i Kanada såg ut som i USA, förutom att de hade km/h å i USA har dom mp/h eller hur man nu förkortar de. Celsius hade de oxå så för första gången på två veckor vet jag hur varmt det var! 20 grader, känns helt ok när man får sms från Sverige att de är typ 4 grader. Själv gick man där i jeans å en tunn trekvartsärmad tröja hela kvällen :)

Vi gick till ett Casino som heter Caersars. Hur coolt som helst va de kan jag lova! För det första, byggnaden i sig var enorm! Vet inte hur många våningar, men tror de va 27 eller nåt, å de va två såna byggnader som satt ihop. Å ni vet de är inte bara cementhus där inte, nej allt är typ glas å fönster å så. Ni måste se bilder sen. Innuti huset var det ett enormt stort rum med hur många spelmaskiner, spelbord, enarmade banditer osv. som helst, runt 100 skulle jag tippa på, kanske mer? Å jäkla coolt att se alla dealers eller va de heter oxå. Å stämningen är sådär lite mystisk och spänd men samtidigt avslappnad. Svårt att förklara men fränt va de iaf. Sa jag förresten att det var två våningar med dessa enorma spelhallar? Va ju såklart tvungen att spela lite men jag antar att de är en fördel om du vet hur man ska göra.. hehe.. Vann lite men jag spelade bort skiten xD Who cares? Jag är på semester!

När vi kände oss klara så for vi tillbaka till staterna och Detroit. Vi gick runt massa där å kolla på massa saker å tog roliga bilder osv. Kommer upp på facebook sen! Vi såg bl.a. GA (General Motors) där de hade massa snygga bilar utställda, NHL-laget Detroit Red Wings (där bl.a Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg spelar) hockeyarena Joe Louis Arena (dock bara utifrån) och Hard Rock Café. Personligen så älskar jag Hard Rock Café! Det är så jävla coolt alltså!! Köpte ett stort ölglas därifrån så nu har jag ett från Venedig och ett från Detroit. Tänkte att de kunde vara en kul grej att köpa ett sånt glas på varje Hard Rock ställe man är på, dessutom är dom snygga som fan!

En sak som dock inte var så roligt på resan var att vi såg en olycka... Eller den var på andra sidan motorvägen men det måste precis ha skett, för ambulansen var fortfarande där. Det var riktigt otäckt att se. Det var en personbil som hade kört in i baken på en lastbil. Om ni tänker er höjden på motorhuven, sen trycker ni in bilen ända till baksätet ugnefär så kan ni tänka er hur det såg ut... Finns inte en chans i världen att personen/personerna i bilen kan ha överlevt. Och som sagt måste det precis ha skett eftersom ambulansen var där och bilen fortfarande satt fast i lastbilen... Usch.. Såna gånger får man sig en tankeställare. Har aldrig varit så nära döden eller en död människa förut.

Idag har jag varit här i 2 veckor förresten. Känns som jag nyss kom hit samtidigt som det känns som jag har varit här i flera år. Å på nåt konstigt sätt så känner jag mig så hemma här, speciellt i städerna. Vet inte varför, för jag är ju uppväxt i en liten by... Kanske är det för att man har sett så mkt filmer osv som man tror att man vet hur de är, eller så är det bara för att jag tycker det är så kul att vara där som jag bara stövlar på å mår fint å trivs med livet. En sak som är mindre kul är att jag är så sjukt trött hela tiden.. Har aldrig nånsin varit så trött som jag är nu, varje dag!! Ja visst, i början var det jetlag å tidsskillnad å hela skiten, men nu har det gått två veckor ju!! Antar att det är så mycket att ta in och komma ihåg och så många att försöka lära känna och antagligen påfrestande att snacka engelska hela tiden oxå. Även om jag inte tänker på de så värst så får ju hjärnan aldrig vila och det sätter väl sina spår antar jag. Hoppas det går över snart bara.

En sista grej innan jag avslutar bara, bonfire var att tända en brasa å grilla marsmallows å sitta runt där å prata å mysa så jag hade rätt :) Och en sak till kom jag på!! Jag kunde fan spela en låt på gitarr när dom kom hem!!! Hotel California! Fyfan va bra jag är, helt sjukt alltså! Men jävlar va ont jag hade i fingrarna kan jag lova! Va huur röd som helst å helt skinnflådd på pekfingret. Snacka om att frasen "spela till fingrarna blöder" har gjort rätt för sitt uttryck! ;)

18 September 2010

Hej och välkommen till lördagen den 18 september i mitt liv!

Idag tog vi (Aaron, jag och Martha) bilen å åkte runt lite i en stad här som jag såklart inte minns mamnet på, men det kanske kan ha varit Ann Arbor? Hur som hellst så visade dom mig vilka oerhörda klass skilnader det finns här. Alltså, området där du bor berättar om du är rik, medelklass eller mitt emellan. Absolut inte okej med en blandning av stora och små hus! De berättade oxå att det är som en slags tävling, vem har snyggaste bilen, vem har bäst klippta gräsmattan, har grannen en hund måste jag oxå ha det osv när jag påpekade hur "perfekt" allting såg ut. Alltså, husen är ju superfina men jag vet inte om jag skulle palla att ständigt känna pressen att allt ska va perfekt. Personligen vill jag såklart ha ett fint hem, men det ska ju vara personligt och mysigt också, allt behöver inte vara blankpolerat å nykrattat och det gör inget om jag glömde att ta in grillen igår.

Just idag så spelade Michigans football lag på hemmaplan= sjuuuuukt mycket folk ute! Alla hade gula tröjor på sig å de va folk överallt. Kan ju nämna att Michigans footballarena är den 3 största i USA om jag inte missuppfattade det hela. Ca 110 000 pers ryms där (om jag inte fick det om bakfoten oxå) så ni kan ju bara tänka er hur enorm stadion är och hur mkt folk å bilar de var. Bilar stod parkerade överallt. Och detta är bara collegefootball! MEN, folk tkr det är roligare att kolla på collegefootball än NFL som är proffsfootball, för killarna kämpar mer när dom har något att kämpa för, om ni fattar hur jag menar? Alla vill ju ta sig till toppen..

Aaron har en terrängbil så vi åkte lite offroad oxå. Kul! Dom ville att jag skulle köra men jag vägra, tänker inte förstöra nån annans bil 2 veckan jag är här ;) Hade jag vart hemma hade jag lätt gjort de :)

Just nu är jag ensam hemma, dom andra är i kyrkan. Ikväll kommer det lite folk hit för vi ska fira Mary som fyller år. Vi ska tydligen ha en bonefire (?) som jag tror är en slags brasa man tänder å kanske grillar korv eller nåt. Är dock mycket osäker om jag har rätt så jag får återkomma imorgon med fakta.

Nu är frågan om jag ska ta mig ett bad i karet ute eller om jag ska försöka lära mig spela gitarr. Skulle ju va så jävla grymt om jag kunde spela en låt när dom kom hem!

17 September 2010

FINALLY!!! Efter att ha suttit i bilen 12-13 timmar är vi äntligen framme i Michigan. Skööönt! Bränner bra nog i röven kan jag lova... puuh, så ska man hem igen oxå. Jisses. 

Fränt iaf att vi åkte över bl.a. Milwaukee och Chicago på vägen hit. Älskar när man ser skyskraporna torna upp sig i fjärran, de är så himla coolt!! Körde några timmar jag med, så nu har jag kört bil 2 gånger i USA.. ;) Man kan nog tro att de inte är nån big deal men jag är då inte van att köra när de är 4 körfält bredvid varann åt varje håll. Sjukt mkt bilar å lastbilar! Stora är dom jävlarna oxå. Nästan så man blir lite rädd...

En annan skitkul sak som hände på vägen hit var att vi körde om en limosin, så jag passade på att ta en bild, dock såg chauffören det och körde upp jämnsides med oss. Började skratta lite å tyckte de va knasigt, men de va inte slut där... Typ 4 gånger körde vi om varandra å vi kollade asmkt på varann å jag höll på att dööö av skratt och pinsamhet.. Hahaha! :D

Just nu sitter vi hemma hos Aaron men varsin dator alla tre. Nördigt som fan ;) När vi kom fram for vi till kyrkan å jävlar va fränt de var för att va en kyrka. För det första, bara ungdomar, för de andra, dom spela värsta höga rockmusiken när vi kom in, hell yeah tänkte jag då, det här kanske kan bli intressant iaf. Va nästan lite som att gå på konsert under själva gudstjänsten för det va ett band som spelade massa låtar å folk stod å digga.. Prästen va en ung kille i knallrosa t-shirt som va riktigt bra på att snacka. Jag är inte religös alls, men det blev aldrig tråkigt att lyssna på honom. Om kyrkan vore som här i Sverige skulle nog många fler gå dit. Sen finns det ju såklart de vanliga gudstjänsterna oxå men de är inte heller lika tråkiga som hemma. Dock är inte kyrkan något för mig. Föredrar att träffa mina polare på andra ställen.

Och en sak som jag behöver hjälp med, hur förklarar man för någon att man inte är religös?? Typ alla frågar det å jag säger att jag inte är det, då frågar dom: men vad tror du på då?? Hur säger man att man inte tror på nåt spec utan att dumförklara dem eller låta totalkorkad i deras öron?? Folk blir superchockade när jag säger att jag inte tror på gud. Hur förklarar man på ett bra, snällt, respektfullt sätt att jag klarar mig bra utan gud och att jag hellre ber mina vänner om råd än honom? Att jag inte funderar varje dag om vad som händer efter döden, att jag inte vill gå å tänka på hur mycket jag har "syndat" i mitt liv utan hellre glömmer, förlåter och går vidare och förhoppningsvis lär mig av mina misstag? Det är en svår och känslig sak och man vill ju inte att folk ska tycka att man är en idiot. Drygt det där.

Hur som hellst, efter kyrkan drog jag, Martha, Mary å två till till ett ställe som heter Applebee's å käka. Typiskt amerikanskt hak som man ser på tv. Fullsatt, mysigt, glad stämning, baseboll på tv, god mat, Marilyn Monroe och Elvistavlor överallt. Jag gillar de :)

Har ingen aning om vad planerna för morgondagen är. Det visar sig antar jag. Jag bara glider med. Soft! Vi funderar på att fara över till Kanada men de beror på om jag kommer in i USA igen om vi kan åka, hehe xD Vore inte så kul att bli fast där kanske... Himla regler hela tiden i USA. Suck.

Förresten, en till sak som jag har märkt när man är hemma hos folk är att asmånga har heltäckningsmattor! Ni vet såna där vita, luddiga saker.. Skönt att gå på men jag skulle få ett psykiskt utbrott om jag skulle va tvungen att städa ett sånt rum (vilket jag kommer bli tvungen att göra för de är en sån i mitt rum, blaaah)

Vilket långt inlägg, får räcka för idag. Bye Bye :)

16 September 2010

ÅÅåhh nu är jag mer taggad än nånsin på Norge! Fick ett sms av en tjej som ville med dit å de blir genast mycket roligare om man har nån med sig! Hoppas verkligen inte att hon ballar.. Alltså de är ju fler som har sagt att det skulle va kul att dra dit men min magkänsla säger mig att jag kanske står där ensam ändå när det är dags att åka för att de har jobb/pojkvänner och plugg som stoppar dem. Men Marie verkar vara seriös att hon vill åka iaf :D Men mycket hinner hända på 3-4 månader när man är 19 år å har tagit studenten. Man vet aldrig vart livet för en nästa dag! Jäkla härlig känsla! :)

Förresten, inatt är det 3 gången på 2 veckor som de ringer en jävla telefonförsäljare mitt i natten å väcker mig! Aaargghh :@
Vad vet du om kärleken,
förrän du förgäves hatat den,
och vad vet du om när hjärtat kan bränna,
för kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva

 


15 September 2010

GE MIG PENGAR!!!!! Har så mycket jag vill göra å köpa!! Riktig hårförlängning som man inte måste sätta i varje dag, sillisar, en ny mobbe, tusen resor, en skitsnygg bil, ja listan är hur lång som hellst!!!

Ridlektionen idag blev inställd btw = jag gick upp halv 7 i onödan = det är en jävligt trött räka som sitter i fotöljen med myskläder å degar just nu! Skriver kanske mer sen. Fred och Kärlek åt folket


Idag har det inte blivit mycket uträttat inte! Men det har spöregnat å åskat som fan hela dagen (å gör fortfarande) så jag tyckte att det var okej att ligga utslagen på soffan ;) Har dock bakat äppelpaj som blev populär (om de inte ljög då såklart). 

Måste bara berätta, på eftermiddagen när de åska som värst fick jag ju såklart slut på strömmen i datorn, så då gick jag ut på verandan å satt där tsm med Keisha å va rädd.. Hatar att va ensam när de åskar, de är skitmysigt när de mullrar lite å man har nån med sig, men att va helt ensam, nej fy!! Så där satt jag på verandan med hunden å stirrade ut i spöregnet i säkert en halvtimme... Måste ha sett lite knasigt ut.. Tänkte försöka se nån blixt när jag ändå satt ute där, men det blixtrade bara de gånger jag tittade ner på hunden.. Min vanliga tur.

Nu ska jag tugga tuggummi å se vem som vinner America's got talent.

14 September 2010

Letar lägenheter i Oslo just nu. Synd att det är så snorandes dyrt att jag kolar av snart. Får hyra mig ett garage å bo i. Har hittat ett för typ 1600/mån. Bara att ställa in en kupevärmare där sen, perfekt! ;)

13 September 2010

Idag har det varit en bra dag! Gick upp med tuppen och for iväg till Linda som har den där hästgården jag har pratat om förut. Sjukt fin gård! Stort stall, rent å snyggt, ett eget ridhus, paddock mm.... Dagen började med att vi drack lite te å snacka lite skit. Linda är en sjuk härlig människa som är så glad så hon nästan spricker hela tiden å ja, så som henne skulle alla vara!! Well, efter vi hade gett hästarna (och åsnorna) lite frukost så mockade jag lite boxar sen var det dags för ridtur! Eller rättare sagt ridlektion. Sadlade hästen Lena (hästen och mamma har samma namn, hahhaa) och sen bar det iväg. Allt gick superbra iaf och jag överlevde min livs första ridlektion utan problem och på engelska dessutom!!

När jag kom hem skypade jag lite med nära och kära tills Gary kom hem. Då gick vi ut å testade Flames nya grimma som jag har fått välja ut. Den gröna färgen passade skitbra på honom. Jag visste direkt vilken jag ville ha och det var verkligen ett bra val :) Aja efter vi hade testat grimman så beslöt vi oss för att testa sadla honom, så we did! Trodde inte alls att han skulle gilla de när han inte har blivit riden på så länge men de va inga problem. Eftersom de gick så bra så red vi lite oxå, men bara på gården. Det gick helt okej men Flame gillar inte alls att va ifrån Spanky så de sluta med att han oxå fick komma ut ur hagen. Han var dock mer intresserad av att äta gräs än att gå med oss.. Haha gull :) Tur vi hade hunden Kesha med oss som helt sonika vallade in honom i hagen när vi inte fick tag på honom först. Himla smart hund som förstår å tar saken i egna händer!

Just nu har jag sjukt ont i mina armar å ben. Eller inte ont ont, mer växtvärksont, men folk säger ju att man inte kan ha växtvärk i min ålder (vilket jag iaf brukar ha!! xP) så de är väl nå annat då. Känns verkligen inte som träningsvärk iaf.

Nästa helg ska jag med Martha till Michigan! Bilresan dit tar längre tid än flygresan hit. Fatta va drygt. Jag kommer att döööööö. Berättar mer om det sen. Just nu strömmar det iaf in förslag på saker att göra, har många helger framöver uppbokade med allt mellan resor, rodeo å shopping. Känns fint.

Ibland undrar jag hur i helvete jag tänkte när jag drog iväg i tre jäkla månader, jag har hittills inte ångrat det, men jag bara undrar hur jag tänkte. Om jag inte fattade vad det innebar lixom.. Troligen inte. Men det blir säkert bra. Eller det är bra och jag hoppas jag hinner se/prova/uppleva mycket under den här tiden. Nu har värken börjat stråla ut i både fingrar och tår. Kanske håller jag på att få hjärtinfarkt. Men de gör inte så ont, mest kittlar obehagligt. Växtvärk kan ta sig i röven. Nu ska jag sova, natti!

11 September 2010

Idag var det en "festival" här i byn. Massa folk som samlades å åt å pratade osv. En del hade lite djur med sig oxå. Det var en trevlig tillställning å jag blev presenterad för tusen personer minst... Minns inte hälften av dom å ibland kunde jag komma på mig själv med att 3 sek efteråt inte ens minnas deras namn.. Låter hemskt men de är faktiskt väldigt påfrestande att hjärnan måste jobba på högvarv exakt hela tiden för att hinna med att höra/översätta/förstå allt. Är nog därför jag är så sjukt trött om kvällarna oxå för att man aldrig riktigt slappnar av, även om det känns som man gör det. Dessutom är ju folk supernyfikna på allt som har med Sverige att göra för folk här avgudar Sverige! Ibland blir jag helt förvirrad å vet inte vad jag ska svara, för de vanor jag har hemma representerar ju inte hela Sverige. Och jag vill ju svara rätt, men ibland får jag totalt hjärnsläpp om de t.ex. frågar om vi har det ena eller det andra i Sverige.. Aja, bara att flina å se glad ut så får resten lösa sig av sig själv.

En fråga som jag ofta får är vad som jag är mest förvånad över eller som skiljer Sverige och USA mest. Måste nog säga att det dels är hur stort allting är. Kollade på kartan å såg att New York såg ut att ligga nära, dit borde man kunna ta sig. Jo tjena, det tar två timmar med flyg...

Något annat jag har lagt märke till är maten. Självklart lagar man ju maten på olika sätt, de gör man ju även i Sverige, men vad de äter är annorlunda enligt mitt tycke! Här äter en del chips till maten (alltså till lunch osv), vilket jag själv endast gör till tacos, de äter väldigt mycket fet mat (också enligt mig och vad jag har sett under den här veckan) som t.ex. bacon och majonäs på smörgås, det finns överflöd av olika bakelser så fort man är nånstans, å de är glasyr å de är grejer. Kan säga att jag inte trodde jag brydde mig i om jag åt nyttigt eller inte, men nu har jag lärt mig något nytt om mig själv.. Tycker en del saker kan bli alldeles för mycket och jag försöker verkligen tänka på vad jag äter, alltså inte äta chips till maten osv fast det finns. Jag har sagt att jag vill leva ett amerikanskt liv, men jag tänker verkligen inte bli fet! Haha :D

10 September 2010

Denna ljuva fredag började jag med en springtur på typ 45 min, vilket jag ångrar grymt mycket nu då jag förmodligen inte kommer kunna gå imorgon. Suck. Jag HATAR att "komma igång". Så jäkla drygt :P

När jag kom hem va jag ute med hästarna lite (som vanligt) och sen gick jag in å duscha å började redigera lite bilder, så snaaaart kommer dom upp på facebook :D

Har precis gjort mig i ordning nu för jag å Martha ska strax på en liten shoppingtur :) Hoppas jag hittar nå fint! Nu ska jag äta lite mat som jag har värmt på sen igår. Jag är så lat som inte gör egen mat, eller de är nog inte de att jag är lat, de är nog mest att jag inte vill vara å rota i alla skåp då jag inte vet var saker finns osv.. Aja de löser sig. Än så länge lever jag.

Hemma från shoppingturen, vill ni veta vad jag köpte? Ingenting! Haha, kan ni fatta?? Jag i ett stort köpcenter å inte köper någonting?? Jösses. Kanske inte gillar det amerikanska modet.. Eller ja, en del va ju som hemma men ja, jag vet inte.. Letade mest kläder åt Martha, tyckte de va lite kul att få henne å ha kläder hon inte har annars... Fick henne nästan att köpa högklackade skor men vi kom överens om att hon skulle göra det nästa gång istället, haha! :D Hennes två yngre systrar var oxå med å de hade två kompisar med oxå så de va livat i bilen.. Hehe

På tal om kläder så måste jag säga att här går ju folk i kyrkan osv å de har väl sina tankar å ideer om hur man ska vara och klä sig, och jag vet att jag inte alltid passar in i den ramen. Typ eftersom jag har trasiga jeans å piercings å så.. Iaf så blir jag så sjukt rebellisk ibland... Kan inte låta bli att tänka tanken hur sjukt roligt det skulle vara att se deras miner om jag berättade det eller hade dom kläderna... Men självklart ska jag inte göra nåt sånt dumt! Vill att folk ska ha ett bra intryck av mig så jag ska anstränga mig för att göra saker rätt. Men jag måste säga att Gary och Carol är väldigt snälla och förstående och de säger inget om tex mina piercings, vilket jag har fått höra av andra att de kanske inte gillar så mkt (i allmänhet alltså, inte just bara på mig). Känns skönt att de accepterar mig för den jag är, eftersom jag accepterar dem som dom är. :)

Förövrigt så har jag inlett en övertalningsprocess att dom ska skaffa en hund :D Haha! Faktiskt så känns det inte heeeelt omöjligt för dom vill ha en ny hund å dom har kollat efter en, å idag satt vi å kolla om de fanns nå kurser jag kunde läsa, och då fanns det bland annat en valpkurs :D Å som sagt dom vill ju ha en hund men vill inte att den ska vara ensam hemma hela dagarna. Perfekt att jag är här då, eller hur?? Håller er uppdaterade hur det går! Kursen börjar ganska snart iaf tror jag och Gary kollade faktiskt hundannonser i tidningen ikväll, hoppas han va seriös å inte bara gjorde det ändå, tordes inte fråga... Vill inte vara alltför på. Har en liten plan så det här ska nog gå vägen ;)

9 September 2010

Försöker värma en pizza i ugnen.. Är dock inte så lätt som det låter!! De är en jävla gasolspis å jag har aldrig använt en sån förut, snacka om att jag är skiträdd att de bara ska flamma upp 3 meter höga lågor när som hellst!! Springer ut i köket hela tiden och tycker mig hela tiden höra ljudet av en stor eld som flammar upp.. Dessutom luktar de gasol oxå.. Fy va läskigt, nästa gång blir det mikron om jag överlever detta!!

Va nyss ute å ryktade hästarna, 10 min senare ser jag hur Flame rullar sig för glatta livet, gud så tacksamt! Precis lika som igår! Men men, har ju nåt att göra iaf.

Shit, nyss poffade det till igen å jag va helt säker på att nu jäklar brinner det, falskt alarm som tur var. Puuh jag får hjärtbesvär av detta! Hoppas verkligen pizzan är värd det! :P


En liten uppdate.
Vi sitter å ser på football nu, inte nog med att jag inte begriper ett dugg av reglerna, jag är så sjuuukt trött!! Klockan är halv 9 å jag ligger å halvsover i soffan å verkligen tvingar mig själv att vara vaken så jag kan sova inatt istället. Plus att Gary försöker förklara reglerna för mig så varje gång jag hör att han börjar prata skyndar jag mig att öppna ögonen... Så jäkla sjukt, känns som att jag är 70 år minst!! Haha xD Men när dom hade paus på 10 min så ursäktade jag mig å sa att jag kommer snart, så smet jag upp på rummet snabbare än Usain Bolt kan springa å tog en powernap, så nu är jag lite mer med på banan. Dags att återgå till spelet, kanske jag lär mig något om jag har tur =)

Uppdate igen!
FY FAAAAAAN va mycket reklam de är när man ska försöka se på tv!!! Typ var tredje minut! Jag blir galen! Jag antar att jag inte är den enda som tycker vi har mycket reklam i Sverige, men GLÖM DET! Ordet reklam borde inte ens få finnas med i Svenska ordlistan om man har sett på tv i amerika!

8 September 2010

Känner fortfarande en skyldighet att skriva men jag känner tyvärr fortfaramde att det är för mycket tankar som snurrar för att jag ska få någon ordning på allt. Jag tror jag skippar allt med hur det är och hur det ser ut osv, ni kan ju kolla bilder på facebook när jag lägger ut där.

Hur som hellst, vill berätta att den här resan kommer nog att vara mer att "uppleva det amerikanska livet" än att "uppleva USA" om ni fattar hur jag menar. Känner att jag är nog ganska fast här ute på vishan bland åkrar och ängar. Men jag trivs. Folket här är ursnälla och gör sitt bästa för att jag ska ha det bra. De frågade vad jag ville göra här och jag svarade: saker som är typiska för USA! Sånt som man inte kan göra eller som inte är på samma sätt som i´Sverige." Exempel på vad jag menade då är; gå på rodeo, se NHL-matcher, kolla på baseboll, se hur deras matvanor är (vilket jag har märkt att är ganska stor skillnad) osv. Tycker de blir coolt att se hur ándra människor lever och roar sig. Kan nog vara nyttigt.

Gud vilket tråkigt inlägg men jag är både trött och pressad över att jag måste skriva å de brukar inte vara någon bra kombination. Men nu har jag klargjort vad jag ska göra här iaf så inte alla har superförväntningar att jag ska berätta om New York å Las Vegas osv... (vilket jag iaf hade förväntat mig av nån som va i usa). Det ska jag berätta om nästa gång jag är här ;)

Godnatthooj, eller godmorgon till er alla hemma i Sverige :)

7 September 2010

Allt har inte riktigt hunnit sjunka in än därför kan jag nog inte skriva om hur jag har de än, men jag känner att jag måste ju skriva något ändå så jag delger er härmed några tankar jag hade under flygresan hit. De tog ju nästan 9 timmar så man hade ju lite tid att fundera, och eftersom jag är så jäkla smart å tänker på allt så skrev jag ner lite av de jag funderade på ;)

Tankar under flygresan: Faan va stort Kanada är! Trodde vi skulle va framme i New York på typ en timme när vi såg land under oss men icke! Kanada tog aldrig slut!!

Man borde flyga en stund varje dag bara för att det är så vackert med alla moln och så mysigt att sitta å kolla ner på alla små hus och bilar. :)

Och flygplanet i sig! Vilken underbar uppfinning!! Har inte tänkt på det viset förut, men så himla bra och smidigt det är! På 8-9 timmar befinner jag mig på andra sidan jordklotet, medan det förr i tiden tog ca 3 månader att åka samma sträcka med båt. Och tänk, då är båten också en otrolig uppfinning om man jämför med om man skulle ta sig samma sträcka med häst och vagn. Ja, jag måste säga att jag är otoligt imponerad av människans otroliga förmåga att komma på saker!




4 September 2010

Jahapp. Ligger i sängen på hotellet vi ska sova på inatt nu. Gött att de ligger på Arlanda så man inte måste krångla å åka buss imorgon bitti. Tågresan hit flöt på fint, förutom att jag tror att jag har knäckt ryggen för jag har burit massa tunga väskor.. o_O Känns som jag har glömt tusen saker hemma oxå men skit samma. Nu är jag på G i alla fall... Morsan är med hit till Sthlm å vi har nyss flötat på Donken å strax ska jag hoppa in i duschen för jag känner mig plötsligt inte lika nyduschad och fräsh efter att ha burit alla väskor...hmmpf..

Hur känns det nudå är det nog många som undrar.. Ärligt talat så vet jag inte.. Eller de känns inte så mycket just nu. Eller jo, typ som att de är en dröm och jag ska vakna snart. Jag fattar inte att det verkligen händer på riktigt å att jag faktiskt är påväg till USA!!! Känns som att det händer någon annan :P Sjukt. Hehe.

Får väl erkänna att det har blivit en del tårar de senaste dagarna, jag HATAR att säga hejdå till folk!! Visst jag ska inte flytta för alltid å 3 månader är bara en piss i havet på en livstid, men ändåååå... hehe :)

Nej gud så okoncentrerad jag är på att skriva känner jag! Har velat göra det hela dagen å nu har jag mest hjärnsläpp å är trött. Va ju på träningsläger igår kväll och hann med en träning imorse oxå så det har väl sin förklaring eftersom träningen började klockan 8, frukost klockan 7... Gäsp! Är inte van att gå upp så tidigt nu för tiden ;)

Nej nu får det bli sängen så jag kommer upp klockan halv 6 imorgon! Nästa gång jag skriver hoppas jag att jag är på andra sidan atlanten :D STATERNA HERE I COME!!! :D



Uppdate!
Måste bara säga TUSEN TACK för alla gulliga sms och meddelanden jag får av er!! Det värmer så sjuuuukt mycket och jag lovar att spara varenda ett å ta fram å läsa dom när jag saknar er alltför mycket. Det ni skriver ger mig också styrka att klara detta, för även om det ska bli skitkul så är det ju alltid en pröving. Men allt kommer å gå bra å speciellt när jag vet vilka fina, underbara vänner som finns hemma och väntar på mig <3

1 September 2010

Hittade en sida på internet med tjejer som spelar hockey. Alltså ett lags hemsida i trakterna dit jag ska. Vet ju inte vilket lag jag ska spela/träna med än men det är ju inte helt otänkbart att det är dom. Blev iaf sjuuukt nervös!! Haha! :P Hockeyn är nog det jag är mest nervös över alltså!! Hoppas verkligen att vi är på samma nivå å att man kommer in i laget bra!

Nu ska jag gå å ta ut äppelpajen ur ugnen. Ikväll kommer mormor, morfar å farmor hit å äter lite å säger hejdå. Trevligt. :) Å Hanna är hemma från Spanien nu så jag hoppas att vi kan ses ikväll!

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre, packningen väntar!

RSS 2.0