19 September 2010

Först, lite snabbt om valet.
Jag HATAR politik! För att utveckla det lite mer... Folk beter sig som JÄVLA IDIOTER så fort det börjar närma sig ett val. En sån jävla hysteri så det är helt jävla sjukt. SJÄLVKLART är det en viktig grej å vi ska vara glada att vi får vara med och rösta så vi inte hamnar i en diktatur där en gubbe med storhetsvansinne styr. Men jag bara undrar, hur tänker politikerna när de snackar så sjukt mkt skit om alla andra som inte tillhör deras parti?? De vinner ju knappast respekt och trovärdhet genom det. Lyft fram de viktigaste frågorna och berätta hur du tänker genomföra detta om du vill vinna min röst! Tänker inte gå in på det där mer nu för då blir jag bara arg. Kanske skriver om det en annan dag när jag har funderat lite hur jag ska uttrycka mig på ett bra sätt eftersom det är så sjukt känsligt hur man formulerar sig.

Nu över till något annat.
Dagen började med att jag försov mig. Hann dock bli klar i tid ändå men det är ändå lite småstörigt att få lov å skynda sig när man har ställt klockan så pass tidigt att man inte ska behöva det. Anyway, hängde med dom till kyrkan imorse (varför måste det vara så tidigt!?). Nu i kväll satt jag och funderade lite å jag kom fram till att jag har varit i kyrkan fler gånger nu under 2 veckor än jag är på ett helt år i Sverige. I Sverige går de flesta till kyrkan 2 ggr om året, skolavslutningen och julavslutningen.

Efter kyrkan åkte vi hem till Brian å åt lunch med hela hans familj och typ alla respektive till dem. Trevligt trevligt. När vi hade ätit klart så snacka vi väl lite å så sen var det dags för nästa punkt på schemat, Kanada! Ja landet Kanada ni vet? :P Det är bara en flod som delar Detroit (USA) från Kanada. Lite fränt tkr jag! Så sagt och gjort, stod inte på förrän vi dundra över bron i full fräs. Vi var lite smånerviga att jag skulle bli kvar i Kanada för de är ju alltid sånt jävla krångel om man vill resa in i USA, men allt gick finfint. :)

Det mesta i Kanada såg ut som i USA, förutom att de hade km/h å i USA har dom mp/h eller hur man nu förkortar de. Celsius hade de oxå så för första gången på två veckor vet jag hur varmt det var! 20 grader, känns helt ok när man får sms från Sverige att de är typ 4 grader. Själv gick man där i jeans å en tunn trekvartsärmad tröja hela kvällen :)

Vi gick till ett Casino som heter Caersars. Hur coolt som helst va de kan jag lova! För det första, byggnaden i sig var enorm! Vet inte hur många våningar, men tror de va 27 eller nåt, å de va två såna byggnader som satt ihop. Å ni vet de är inte bara cementhus där inte, nej allt är typ glas å fönster å så. Ni måste se bilder sen. Innuti huset var det ett enormt stort rum med hur många spelmaskiner, spelbord, enarmade banditer osv. som helst, runt 100 skulle jag tippa på, kanske mer? Å jäkla coolt att se alla dealers eller va de heter oxå. Å stämningen är sådär lite mystisk och spänd men samtidigt avslappnad. Svårt att förklara men fränt va de iaf. Sa jag förresten att det var två våningar med dessa enorma spelhallar? Va ju såklart tvungen att spela lite men jag antar att de är en fördel om du vet hur man ska göra.. hehe.. Vann lite men jag spelade bort skiten xD Who cares? Jag är på semester!

När vi kände oss klara så for vi tillbaka till staterna och Detroit. Vi gick runt massa där å kolla på massa saker å tog roliga bilder osv. Kommer upp på facebook sen! Vi såg bl.a. GA (General Motors) där de hade massa snygga bilar utställda, NHL-laget Detroit Red Wings (där bl.a Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg spelar) hockeyarena Joe Louis Arena (dock bara utifrån) och Hard Rock Café. Personligen så älskar jag Hard Rock Café! Det är så jävla coolt alltså!! Köpte ett stort ölglas därifrån så nu har jag ett från Venedig och ett från Detroit. Tänkte att de kunde vara en kul grej att köpa ett sånt glas på varje Hard Rock ställe man är på, dessutom är dom snygga som fan!

En sak som dock inte var så roligt på resan var att vi såg en olycka... Eller den var på andra sidan motorvägen men det måste precis ha skett, för ambulansen var fortfarande där. Det var riktigt otäckt att se. Det var en personbil som hade kört in i baken på en lastbil. Om ni tänker er höjden på motorhuven, sen trycker ni in bilen ända till baksätet ugnefär så kan ni tänka er hur det såg ut... Finns inte en chans i världen att personen/personerna i bilen kan ha överlevt. Och som sagt måste det precis ha skett eftersom ambulansen var där och bilen fortfarande satt fast i lastbilen... Usch.. Såna gånger får man sig en tankeställare. Har aldrig varit så nära döden eller en död människa förut.

Idag har jag varit här i 2 veckor förresten. Känns som jag nyss kom hit samtidigt som det känns som jag har varit här i flera år. Å på nåt konstigt sätt så känner jag mig så hemma här, speciellt i städerna. Vet inte varför, för jag är ju uppväxt i en liten by... Kanske är det för att man har sett så mkt filmer osv som man tror att man vet hur de är, eller så är det bara för att jag tycker det är så kul att vara där som jag bara stövlar på å mår fint å trivs med livet. En sak som är mindre kul är att jag är så sjukt trött hela tiden.. Har aldrig nånsin varit så trött som jag är nu, varje dag!! Ja visst, i början var det jetlag å tidsskillnad å hela skiten, men nu har det gått två veckor ju!! Antar att det är så mycket att ta in och komma ihåg och så många att försöka lära känna och antagligen påfrestande att snacka engelska hela tiden oxå. Även om jag inte tänker på de så värst så får ju hjärnan aldrig vila och det sätter väl sina spår antar jag. Hoppas det går över snart bara.

En sista grej innan jag avslutar bara, bonfire var att tända en brasa å grilla marsmallows å sitta runt där å prata å mysa så jag hade rätt :) Och en sak till kom jag på!! Jag kunde fan spela en låt på gitarr när dom kom hem!!! Hotel California! Fyfan va bra jag är, helt sjukt alltså! Men jävlar va ont jag hade i fingrarna kan jag lova! Va huur röd som helst å helt skinnflådd på pekfingret. Snacka om att frasen "spela till fingrarna blöder" har gjort rätt för sitt uttryck! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0