New York!

Sist jag skrev va jag ju inte speciellt glad som ni kanske märkte, så jag tänkte att det kanske vore bäst att uppdatera och berätta hur det gick till slut. Det blir nog ett långt inlägg så jag delar upp det lite så kan ni läsa det ni tycker är intressant. :)

Flygresan:

Det var ju som sagt världens storm under hela tisdagen och hela natten, och på 22 nyheterna släpptes bomben- massa flyg var inställda. Vi kollade upp min flight och självklart var det en av de inställda. Jag måste säga att jag är förvånad över att jag inte fick panik eller börja grina eller nåt, men jag tänkte att det va bäst att vänta tills vi hade ringt flygplatsen innan jag gjorde de ifall de skulle lösa sig ändå. Och grejen var ju att jag hade gett mig fan på att jag skulle till New York till vilket pris som helst, och om jag va tvungen att köpa en ny biljett så fick det bli så.

Linda ringde iaf till flygplatsen och vi fick då veta att dom hade bokat om mig till ett annat flyg 5 min senare-men som va ett direktflyg och alltså mkt smidigare för min del. Lovely! Så klockan 3 på natten svängde vi ut från hennes gård i det fortfarande lika stormande vädret. Halvvägs till flygplatsen ringer min mobil, det är från flygplatsen och de ville bara meddela att planet går klockan 10 istället för klockan 7. TACK för att ni sa de nu lixom! Fast dom ringde väl så fort dom kunde men vi hade ju kunnat åka hemifrån klockan 8 istället för klockan 3, men men, de va ingen ide att vända. Tänkte att det var tur för dom att jag skulle få komma iväg iaf, för som jag skrev i ett sms till morsan; "annars hade ni fått höra om en terroristattack på flygplatsen om dom inte tar mig till New York!"

Framme på flygplatsen gick allt hur bra som helst! Jag fick min biljett och jag åt lite frukost på Starbucks. Kände mig så vuxen när jag satt där med min kaffekopp och ett wienerbröd i handen på cafét, ingen visste ju att det bara var varm choklad i koppen lixom! :D Haha! När jag hade käkat klart hade jag dessutom turen att hitta en kvarglömd madrass/dyna, så den beslagtog jag och knölade in mig under ett skrivbord och sov i två timmar. Riktigt skönt efter en natt med typ 2 timmars sömn! Vaknade bara en gång av att en farbror stannade och la en filt över mig, hur gulligt var inte det lixom?? :)
New York:

Mötte upp familjen i New York. Kul att se alla igen men konstigt som fan att prata svenska i USA.. Alltså de är en sak att skriva här eller snacka på skype, men att prata med en människa live på svenska här är superkonstigt! Många gånger börjar jag meningen på engelska men kommer sen på att jag kan ju snacka svenska.. Hehe.. Jag som hatade Hollywoodfruarna å hur de bröt på engelska å nu gör jag det själv! Sjukt.. :P

Onsdagskvällen tillbringade vi på Times Sqare. Bodde på ett litet, trevligt hotell mitt på Manhattan. :) Vi käka lite först och sen knallade vi bara runt å kolla på allt. Slang in en vända på Hard Rock Café där oxå så nu har jag varit på 3 såna här i USA! Hehe :) Det är svårt att ta in allt och verkligen förstå att man verkligen är i New York. Man ser alla lysen och skyltar och kända namn överallt men man står där mitt i som ett fån och tänker; "Va? Är det här verkligen Broadway? Riktiga Broadway!?" Sen kan man ju inte låta bli att undra vem det är som sitter i limmon som glider förbi precis bredvid dig.

Torsdagen började vi med ett besök upp i Empire State Building. Även om det är lägre än Willis Tower (Sears Tower) så kändes det högre på nå vis... Skumt! Därifrån kunde man se typ hela Manhattan å New York... Grymt! Såg frihetsgudinnan bra därifrån och massa andra kända ställen också.

Efter det for vi ner till hamnen där det stora finnansdistriktet är och tog en båttur ut till frihetsgudinnan för att se den på nära håll. Det var oxå sådär overkligt... "Jaha, så här är hon alltså. Frihetsgudinnan. Coolt." Typ så var det.. Haha... Vi passerade även ön Ellis Island som var immigrationsstationen för alla svenskar som drog till Amerika när det blev dåliga tider i Sverige.

När vi kom tillbaka från båtturen gick vi till Ground Zero, platsen där World Trade Center och tvillingtornen var. Blev ganska förvånad faktiskt. Hade nog förväntat mig antingen en fin park eller en stor grushög. Istället var det världens byggnadsområde med massa maskiner överallt. Vet inte vad det ska bli men jag har hört rykten om att dom planerar att bygga en moské där, vilket är det dummaste och mest provocerande man kan göra i mina ögon! Kommer ju inte att ta länge innan nån släpper en bomb där lixom! :O

På kvällen blev det lite middag och sedan avslutade vi vår tripp till New York med ett besök i Chinatown. Är nöjd med resan och jag känner att vi hann med ganska mycket på den korta tid vi hade. Det är inget jag kan komma på nu som jag känner att vi missade, även om det finns tusen saker jag vill göra och se nästa gång jag är där. Då ska jag se till att ha mer tid oxå, men tills vidare är jag oerhört glad att jag har varit där. :)

Fredagen spenderades på flygplatsen, flyg och i bil på väg hem till Wisconsin igen.

Vi har varit ut på lite småutflykter och käkat på restaurang osv och har det allmänt bra här. Laddar om och tar nya tag inför Miami på tisdag :D Eller för mig är det att ladda om eftersom det här numera är hemma för mig, eller ja, mer än för min familj iaf. För dem är ju allting nytt och de måste fortfarande ställa om efter tidsskillanden så för dem är det väl inte så mycket vila kanske. Jag är så glad att jag har vart här ett tag och vant mig så jag kan njuta av allt istället för att va supertrött bara.

Jag hoppas jag fick med allt nu, annars får jag uppdatera sen. Här kommer några bilder. Pusshooj!

   
Fr.v. Jag och Jonas på Times Square. Frihetsgudinnan. Manhattan.

fyfan

fick precis veta att flyget är inställt... skitkul

Nervös!!!!!

Just nu är jag nervös som faaan!! Är ju meningen att jag ska åka till New York imorgon, men jag fick precis veta av Linda att en del flyg har blivit inställda p.g.a att det blåser så mkt! :O Alltså om flyget blir inställt vet jag inte vad jag ska ta mig till!! Har helt ont i magen nu... Usch.. :(

Hoppas att de inte blir nå skit för mamma å co som flyger från Sverige inatt oxå... Vi har ju försökt fixa så vi ska komma dit samtidigt så jag hoppas att de inte blir några förseningar eller ännu värre- inställda flyg.

Tänker berätta om Chicago nu istället för jag vill inte ens tänka på att jag kanske inte kommer dit...


Vi åkte hemifrån fredag kväll. Bilresan till Mendota där vi skulle bo över natten är ca 7 timmar så jag va väl beredd på att dö men det gick faktiskt riktigt bra! Lördag morgon tog vi tåget in till Chicago och några av Garys barn anslöt på tåget dit. :)

När vi kom fram till Chicago var det världens ruskväder. Blåste som fan (inte för inte det kallas Windy City) och regnade. Vårt första mål var Willis Tower som är en av de högsta byggnaderna i världen. Högre än Eiffeltornet t.o.m. Med sina 103 våningar var det en ganska mäktig byggnad måste jag erkänna! Uppe i tornet kunde man gå ut på en ballkong av glas, och då var verkligen allt av glas, även golvet. Jag var så rädd så jag visste inte hur jag skulle bära mig åt men jag visste att jag var ju tvungen att gå ut på den där grejen ändå... På hälften av alla kort blundar jag.. Haha xD

Nästa stopp var Pizzeria Due. Fick veta att bl.a. John Travolta hade käkat där, fränt! :D Pizzorna var en klass för sig! Typ 2 cm tjocka och kanten va typ 3 cm! :D

När vi hade ätit klart gick vi till Hard Rock Café och efter det vidare till Navy Pier, hamnen i Chicago. Där hade dom ett skitstort parisehjul som vi åkte :) Annars strosa vi väl mest runt där å kika ett tag, och sen blev det dags att ta en taxi till stationen för att åka tillbaka till Mendota.


Nej usch jag har så ont i magen att jag inte kan koncentrera mig på att skriva... Tar en dusch ist....



Rädd tjej


Chicago!

Yäy! Ligger på sängen på hotellet och softar efter att ha spenderat en hel dag i Chicago. Har så ont i fötterna så jag skulle kunna sätta mig å grina eftersom jag hade klackskor på mig hela dagen. Dumt av mig jag vet, men jag skulle typ testa om jag kunde ha de en hel dag utan att få ont så jag vet om jag kan ha de i New York eller inte. Fast de va ju jävligt dumt att testa de i Chicago av alla ställen! Men men, nu är de som de är! Har precis upptäckt en fin liten (läs STOR) blåsa på tån oxå. Tur att de är mörkt så jag inte kan upptäcka fler! Hoppas de hinner läka tills på onsdag för jag ska fan ha klackskor i New York oxå, vill man vara fin får man lida pin! Dock tänker jag ha ett par andra skor med mig i handväskan för jag vill inte dö (vilket jag är hemskt nära att göra nu p.g.a smärtan) innan vi har varit i Miami.

För er som inte fattar kan jag ju säga att de är en jävla skillnad på att ha klackskor en dag i skolan och på att ha de en hel dag, mellan typ 9-23, när man dessutom går precis hela tiden! Vi har säkert gått ett mil idag!

Uppdaterar imorgon om vad vi gjorde i Chicago för dom andra ska sova nu så jag vill inte väcka dom. Men på tal om sova.. Igår var en riktig jävla skitnatt rent ut sagt! För det första så hade jag sovit lite i bilen så jag var inte spec trött, för det andra kan jag inte sova om jag vet att jag måste sova för att vi ska upp tidigt, och för det tredje så hade jag världens hemskaste och oskönaste säng!! Madrassen var tunn som en ostskiva och fjädrarna som håller upp den var hårda som järnspett som stod rakt upp. Va fan helt mörbultad när jag vakna! Gjorde ont bara man drog foten från ett ställe till ett annat i sängen. Å dom där jävla fjädrarna typ stack upp mellan revbenen.. Nej usch det var inge vidare kan jag säga! Fick sova på rygg som en död gammal gubbe och verkligen göra allt för att inte röra mig. Detta bidrog ju inte direkt till någon trötthet, så vid 3-tiden nån gång kom jag på mig själv med att ligga å fundera över vilka strumpor jag har i garderoben, vilken färg det var på dom och vart jag har köpt dom. Då jävlar är det illa! Snacka om att vara sömnlös!! Efter den natten bytte vi rum.... Haha :D Så nu har jag en hel dubbelsäng nästan för mig själv, ligger en liten flicka på typ 7 år här bredvid men de får jag stå ut med, även fast hon låter som en katt när hon snarkar.. ;D Haha!




Förbannade reklam

Alltså man kan ju få ett hysteriskt utbrott för mindre! Jag hatar reklam så jag skulle kunna spy rakt ut! Och när man sitter å kollar på typ tv4 play, å så plötsligt hakar sig skiten mitt i programmet, ja då måste jag först se rekalmen i början för att ens kunna komma tillbaka till klippet, och sedan ytterligare ett reklambreak eftersom man måste spola fram... Kan ju säga att det inte låter vackert i era öron om ni befinner er i samma rum som mig när detta händer.  

Borde sova men min dygnsrytmen är helt jäkla skev alltså... Ibland är jag supertrött tidigt på kvällarna å ibland är jag jättepigg å vill inte alls sova. Som t.ex. nu, klockan är halv 2 å jag är knappt trött, och då kan jag tllägga att idag är enda gången som jag inte har lagt mig igen efter att ha gått upp tidigt å matat djuren. Och oftast om dagarna är jag sååå trött å seg. Himla tråkigt att de är så för man vill ju njuta av tiden här å inte känna att det är jobbigt så fort man ska åka nånstans för man vet att man alltid är så trött... Alltså jag vet inte vad detta beror på. Har trott att de beror på att jag aldrig har några fasta tider, att jag vissa dagar kan sova till 12 å andra bara till halv 7, men jag vet inte om det är enda orsaken.. Kanske är det nåt med hur jag äter? Eller typ hur man mår i övrigt? Jag menar de är ganska mkt att ta in å jag är trots allt här helt ensam och måste se till att klara allt på egen hand. Jag tror säkert att det stärker mig i längden men ja... Äh skit samma.. De är väl bara att klistra på smilet å bita ihop som alltid.

Jag behöver hjälp!

  • VAAAAAAD ska jag ha på mig i New York????? Hur många ombyten ska man ha med sig??? Hur många skor?? Känns som jag inte har något alls att ha på mig!! Bara fula kläder.. Snyft :(
  • Å i helgen ska vi till Chicago och vad ska jag ha på mig då?????
  • Och vad ska jag ha med mig till Miami???

    Mycket i min hjärna just nu ja!! Plus att jag funderar på presenter åt folk hit och dit oxå... Baaaahh too much!

Har nyss vart ute å ridit iaf. Som jag även har gjort igår och i förrgår. Känns nästan som djuren är mina när jag bor här. De är ju alltid lite fränt. Ska ta nåt att käka nu innan Martha kommer. Idag fyller mamma år oxå, grattis grattis!


Brrrrrrrrrrr!

Skrämde precis livet ur kattstackarn när jag tryckte på play eftersom jag tydligen hade på full volym.
Ooops! Sorry :] Haha ^^,

Fryser som fan om fötterna! De gör jag typ hela tiden. Måste va nå fel..
Har säkert förfryst dom någon gång när man var ung och dum ;)



Skulle ge bra mkt för mina tigertofflor nu!
Dock inte mina på bilden, mina är snyggare ;)




Den här bilden tillägnar jag Frida för jag tycker den var hysterisk rolig ;D
(Och NEJ, det är verkligen INTE jag på bilden!!!)


Popcorn och mys

Är sugen på popcorn men jag är så mätt så jag vet att jag inte kommer orka äta allt...
Vilka i-landsproblem alltså!



Nää kolla va gott de ser ut! Får fasen bli popcorn iaf! Jag är ju på semester ;)
De brukar jag alltid skylla på när jag tycker att jag har ätit för mycket onyttigheter.
Kan bry mig i vad jag äter när jag kommer hem ;]


Hockey!

Idag åkte jag, Martha, Aaron, Gary & Carol till Duluth för att se på damhockey. Det var tre svenska tjejer med i det laget; Kim Martin, Pernilla Winberg och Elin Holmlöv. Dessutom var Maria Rooth tränare :D Dom va superduktiga och dom vann med 5-2. Det andra laget hade oxå svenska tjejer med men jag kollade inte så noga vilka de var.. Hehe :P Ville bara hoppa ut på planen å spela! Saknar hockeyn som fan... Som jag skrev på facebook; "Tjejerna i laget är som en extra familj som man typ delar allt med och man behöver inte vara världsmästare för att älska det man gör. Dessutom vet man inte vad man har förrän det är borta." Men de är inte så långt kvar tills jag får spela igen nu. Dock har jag ju ingen aning om vart jag hamnar i vinter och om jag har möjlighet att spela då. Men det får bli ett senare problem.

När vi försökte hitta ut från ishallen så gick vi fel och hamnade nere vid omklädningsrummen typ, och vem möter vi inte där då? Jo Maria Rooth! Jag gick fram och sa "Grattis" på svenska, å hon såg helt ställd ut (för att jag pratade svenska) och svarade stammande "tack..." Då blev jag skitnervös helt plötsligt och visste inte alls vad jag skulle säga... Vi prata lite om hockeyn och jag typ stod å lyssnade på mig själv hur jag lät när jag pratade å då blev jag så distraherad att jag inte kunde prata som folk. Blev en blandning mellan björbomål, "svenska" och något helt annat som jag inte vet vart de kom ifrån?? Dessutom är det skitskumt att prata svenska med någon man möter här så de hade nästan vart lättare att snacka engelska! Åhhhj känns som jag gjorde bort mig totalt! Men aja skit samma... Hon sa att hon kände igen mig på nå vis och de va ju lite fränt iaf tycker jag.. Hon hade en träning med oss för typ 2 år sen nämligen :) Men självklart kunde hon inte placera mig å de fattar man ju så mycket folk som man bara träffar en gång i livet lixom! Dessutom va jag ju inte riktigt på samma ställe som sist ;)

Innan vi va på hockeyn så var vi till Lake Superior, en av de 5 stora sjöarna. :) Va jättefint så jag tänkte att de här lär jag ju ta kort på. Mmmh tjena! Börja med att jag tappade kameran rätt ner bland stenarna, och när jag sedan skulle ta kort så gick det inte att slå på den. Skumt tänkte jag för jag hade nyss laddat den. Öppnade batteriluckan och mycket riktigt, jag hade såklart inte stoppat i batteriet igen. STOR SUCK! Så himla typiskt mig! Men jag sa inget till dom andra utan tog diskret upp min telefon istället ;) Haha

Nu sitter jag hemma hos Linda. Hon är på semester i en vecka så jag ska bo här på gården och ta hand om djuren när hon är borta. Lite läskigt att ha ansvaret för alla men de ska nog gå bra. :) Men nu ska jag nog krypa till kojs eftersom djuren tydligen inte tar sovmorgon ens på söndagar.. Snarkkkkk*


En liten låt :]

I brist på annat att skriva om så tänkte jag att jag kan väl lika gärna slänga ut en av låttexterna jag har skrivit. Om du kan/vill eller vet någon som kan sätta musik till skulle det va skitkul! :] 


I have a one way ticket and a dream
If you want you can come with me
But I really don’t care
I’m leaving with or without you

I’m heading for New York
But my first stop is LA
I’m going to live my dream
Don’t care about what people are saying anymore 

I’m living my dream
No one can tell me what to do
I don’t care about tomorrow
Just living for today

Flashing lights and music on so loud
People everywhere but I can’t see their faces
I’m the dancing queen and everybody can see me
when I’m dancing my way to the top

I’m living my dream
No one can tell me what to do
I don’t care about tomorrow
Just living for today

Refuse to be that old lady
wonder what happened to her life
Never going to be the one saying
Why didn’t I follow my dreams?


128 dagar!!!

Om 128 dagar då händer det! Dagen jag har väntat på så länge! Dagen när ingen längre kan säga "tyvärr, du är för liten" längre (förutom i usa). Om 128 dagar fyller jag äntligen 20 år! Så himla stort det låter! Men ändå så litet om man tänker på ett helt liv...

Ta en som är 40 år till exempel, den personen har levt 2 gånger tiden av mitt liv! Och man tycker ju att tiden går fort, men tänk så mycket man har hunnit göra under dessa 19 år! Och man minns inte ens hälften av det. Och 10 år av mitt liv, det är halva mitt liv! Och tänk vad mycket som kan förändras under 10 år... Man har ingen aning verkligen hur livet ser ut då. Jag vet inte ens hur mitt liv ser ut imorgon!

Och när man är 20 år, ja då förväntas man ju vara vuxen. Eller man tycker nog själv att man är det, men frågar man en gammal människa så är man bara ett litet barn. Lite coolt hur olika man kan se på en ålder beroende på hur gammal man själv är. Minns när man va typ 8 år å tyckte att dom som va 12-13 år va såååååå stora. Störst i hela världen nästan! Men sen när man själv var det så då tyckte man att man va ganska liten.

Å så är de lite coolt att dom som man tyckte va sådär skitstora när man va liten, dom kan man helt plötsligt umgås med nu som vilken polare som helst! Hur fränt är inte de då? Jag tycker att de är coolt iaf. Men jag ser att de här var ett oerhört rörigt inlägg så jag ska återgå till min patiens. Jag tänker så bra när jag lägger patiens å spelar hög musik, men jag var nog för ivrig att skriva ner det för att det skulle bli bra.

Här kommer en liten nedräkning iaf, så ni kan hålla räkningen tillsammans med mig ;)
http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2011&m=feb&d=20&h=0&mi=0&t=Jag-t55fyller-t5520-1t2t5-1t2t5-1t2t5&yn=Sara&c=bu&mc=3

Minns att jag gjorde en sån här nedräkning när jag skulle fylla 18. Känns som det var igår, men samtidigt så länge sen så att det kunde ha varit i ett annat liv. Fast det var ett annat liv oxå.
Skrev precis en låt! Har aldrig gjort det förut å jag vet inte vad som tog åt mig nu. Fick för mig de bara å de flöt på fint som fan, tog typ en kvart kändes de som fast de kanske tog längre tid än så.. Skrev den t.o.m på engelska!!

------------------

Shit, nu skrev jag en till!! :O Det bara rullar på! Trodde de skulle va skitsvårt men de är ju hur lätt som helst! Har inte skrivit refrängen än men de kommer.. Kanske ska spara de till imorgon få se om denna plötsliga kreativitet håller i sig??

Du ska veta att

Nog saknar jag er där hemma allt! Vill absolut inte åka hem å jag har inte hemlängtan, de är ju folket man saknar :) Hoppas ni fattar för nu blev de ju lite rörigt ser jag.. Hehe :P



Nu ska jag gå å lägga mig för jag sitter typ som en snigel i fotöljen så jag har nästan fått nackspärr plus att jag ska upp sådär vråltidigt imorgon igen. Förresten måste jag säga att fan va soft de är att inte behöva jobba! Tror att jag ska ha säsongsjobb i hela mitt liv å sen va ledig några månader i sträck.. Hur nice är inte de på en skalad räka? Alternativet är ju annars att jag hittar mig en snygg och rik man. Man kanske skulle bli en sån där Hollywoodfru? Ingen dum tanke alltså. Tål att tänkas på. Nu är de dags för kvällskissen och sedan horisontalläge. Puss


Utvärdering av Idol

Dagens inlägg får bli en liten utvärdering av vad jag tycker om deltagarna i årets Idol eftersom jag sitter och kollar på det nu.

Jay: Han är bra men hans röst är så mörk att man nästan blir lite rädd när man lyssnar på honom. Hans känns så farlig på nå vis.
Andreas: Tror att han är väldens roligaste och spelar pajas hela tiden. Han är duktig att sjunga men jag har svårt för honom ändå på nåt vis.
Linda: Världens coolaste tjej. Tycker dock inte att hon levererar så bra som jag har en känsla av att hon kan.
Daniel: Ett riktigt charmtroll. Sjukt duktig men han känns lite blek.. Han sticker inte ut lika mycket som de andra på nå vis.
Elin: Coolt att hon har hittat sin stil redan som 16-åring. Det och att hon ser ut att älska det hon gör hjälper henne när hon ibland inte sjunger perfekt. Bra inlevelse.
Olle: Hur söt får man va??? Vill bara springa fram å krama honom å nypa honom i kinden. Ett minus va lökringarna under armarna förut. Jag är en sån där person som har svårt att glömma sånt men jag ska försöka för din skull Olle!
Sassa: Hmm.. Bra inlevelse och cool röst, men hon räcker inte hela vägen. Känns ibland som en tonårskille i målbrottet.
Linnea: Nya Miss Li. Sjukt duktig tjej! Har hittat sig själv och sin stil och hon gör det ena bra framträdandet efter det andra.
Geir: Klockren! Så himla bra att han vågade ställa upp trots sin ålder. Tror det kan inspirera många människor.
Alice: Kan vara lite svajig ibland men jag gillar henne.
Minnah: Borde fixa sina tänder! Har lite svårt för henne men utan anledning egentligen för hon är rätt bra.

Nå vad tycker ni, har jag en framtid i Idoljuryn? Finns det någon chans att jag kan ersätta Laila? Har iaf det blonda håret.. ;)




If it makes you happy, then why the hell are you so sad?


Kickstart my heart!

Igår kväll och hela dagen idag har jag hängt med 2 störtsköna människor som är här och hälsar på. Staci och Jonathan. :) Det glädjer mig när jag möter människor som dem. Det inspirerar mig och det är härligt att se att livet inte slutar vid 30!

Ja nu har ju älgjakten hemma i Sverige börjat oxå. Känns sjukt att inte va med.. Men för er som undrar hur det går i min jakt på äckliga insekter så kan jag meddela att jag är uppe i 49 nu, å målet var ju 50.. Började i torsdags å har varit borta hela helgen så jag kanske skulle öka målet till 100??

Shopping!

Uppdaterar imorgon om vad jag har gjort för kul i helgen, men jag ville bara visa er lite av de jag köpte idag. :)

   

En läder "korsett". Är skitnöjd med den.                                          Bh från Victoria's secret.
Den är skitsnygg!

Sen köpte jag ett nitskärp (ej livrem utan ett sånt man har mitt på magen typ) och tillhörande armband plus lite andra saker oxå. :)

En mördares dagbok

Har bestämt att jag ska börja räkna hur många äckliga insekter jag dödar. Började med det för typ 10 min sen å jag är uppe i 6 st... Håller er uppdaterade om denna spännande sak.. Kanske jag kommer upp i 50 innan alla fryser ihjäl??

         

De här gjorde jag idag när jag hade lite klent å göra. Inte de lättaste att göra på en häst som vägrar ha svansen stilla men de vart ju ganska bra ändå. Den vänstra flätan var det första gången jag testade att göra. Utbakad fläta heter det. Flätan till höger kallas fiskbensfläta :)


När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Japp! Sitter hemma hos Linda nu. Ska vara häst/hund/katt/papegojvakt igen. Trivs skitbra här men de finns inte så mkt att göra när man är ensam, så det är lätt hänt att man blir sittandes framför datorn eller tv:n å småäter på något gott. Linda har en förmåga att skämma bort mig med massa godsaker när jag är här och jag ljuger om jag säger att jag är bra på att motstå allt.

De är världens finaste höstväder ute också och alla mina sinnen säger åt mig att jag ska gå ut och inte sitta inne. Visst det börjar bli kväll men de sitter väl i ryggraden att man vill va ute när det är fint väder och inte slösa bort dagen. Dock har jag ju både varit ute å ridit och sedan tagit en promenad så jag vet inte vad man mer kan göra när man är ensam?? Helt otroligt att jag tog en promenad ens för jag hatar att va ute å gå, å allra helst ensam, men jag tog hundarna med mig så de gick väl bra ändå.

På tal om höst så betyder de ju att de blir lite kallare, och då har alla äckliga insekter plötsligt för för sig att det är okej att komma in, och speciellt in i mitt rum av någon anledning. (Eller dom är väl säkert överallt men jag ser ju dom i mtt rum). Men en sak ska jag tala om för er, heter du äcklig jävla insekt i för eller efternamn och surrar och låter illa och dessutom får för dig att komma in i mitt rum, ja då kan du börja be din sista bön för då lever du inte länge till! Sover med en flugsmälla bredvid sängen! Och jag skonar ingen, men är du en äcklig fluga kan det hända att du får förtur till döden eftersom du låter mest.

Baka baka kaka!

Trots min hatiska inställning gav jag matlagningen/bakningen en chans till idag och gjorde björnkaka. Hade kollat igenom allt och frågat G & C sjuuukt noga så jag visste att de hade allt som behövdes hemma så jag tänkte att nu kan de väl ändå inte gå åt helvete...

När jag typ va klar kom jag dock på vad jag inte hade frågat om... Ströbröd! Glömmer alltid att kolla om vi har de hemma när jag ska baka så de va väl ingen större överaskning att jag hade glömt de nu igen men ändåååå! Man blir lite matt!

Gjorde ett tappert försök att hitta det med gav sedan upp. Jag fick nämligen en annan ide, man kan ju ta skorpor å krossa dom så då borde de ju funka med lite hårt bröd å krossa det tänkte jag. Sagt och gjort, letade fram bröd, la de i en påse å började krossa det. dock gick de inte så bra så till slut hämtade jag en sko å krossade det med, å efter ett tag slänge jag ner påsen på golvet å stampade på den. Måste ha sett hysteriskt roliget ut och jag själv tänkte på Mr Bean när jag gjorde det så där stod jag i köket å stampa på en brödpåse å skrattade åt mig själv.. Hahaha ^^,

Nu är då kakan i ugnen iaf så vi får väl se hur det går. Ska studsa upp för trappen å byta om till träningskläder, sen ska jag ut och springa av mig alla kakor jag har ätit på sistonde. Sen lär jag väl laga lite mat om jag orkar, kanske gå ut till hästarna en vända och ev spela lite gitarr om jag hinner innan G & C kommer hem. Dagarna går så fort även om jag inte gör når spec! Har iaf pratat med Frida, Emelie och Jonna idag på skype å det känns ju alltid fint! :)

Varning för argt inlägg!

Idag fick jag för mig att det skulle vara kul att baka bullar, så när G & C kom hem så frågade jag om vi kunde åka å handla så jag kunde göra de imorgon. Jag skojar inte när jag säger att vi åkte land och rike runt för att hitta jäst och pärlsocker! De två vanligaste ingridienserna typ! 3 skitstora affärer va vi i å vi såg inte skymten av det ens! Till slut köpte vi jäst i pulverform, som jag inte har den blekaste aning om hur man använder, och nötter att ha ist för pärlsocker. När saker som jag planerar inte går som det ska kan jag säga att jag blir skitvrång så när vi kom hem hade jag redan bestämt mig för att INTE göra bullar eller försöka baka/laga mat över huvud taget mer för att de är så krångligt med allt.

Jag va så jävla irriterad på slutet så jag hade funderat ut ett lååångt, argt inlägg om saker jag stör mig på som jag skulle skriva, men nu har jag fått mat i mig och fått lugna ner mig lite så jag skippar inlägget. Men seriöst, jag visste inte att de va så himla olika vilka saker man har i maten alltså.. Å vaniljsocker hade dom inte heller hört talas om å de är ju oxå hur vanligt som helst i Sverige. Aja shit the same.

En sak till som jag har noterat att skiljer Sverige och USA åt är att Sverige känns friare på något sätt... Typ i skolan här måste de ha skriftligt tillstånd för att gå på toa eller vistas i korridoren, medans vi i sverige i dom skolorna jag har gått i iaf så kan vi gå hem utan att nån bryr sig fr.o.m 7an så länge man kommer på alla lektioner man ska. Och en till sak... I USA verkar de vara så jävla märkvärdigt med att gifta sig... Eller jag kanske ska säga såhär; av de människor jag har pratat med så får jag uppfattningen av att man SKA gifta sig om man har en partner. Att leva ett helt liv tsm med någon utan att gifta sig finns inte i deras värld. Och typ alla jag har haft en konversation med så har alltid samtalet glidit in på giftemål. Hur ofta händer det i Sverige att vi ens pratar om det? En gång om året? När nån verkligen SKA gifta sig typ... Om jag träffar en kille och blir tsm med honom förväntar sig ju inte folk att vi ska gifta oss direkt. De skiter väl dom i typ. Klart de blir glada för vår skull om vi vill göra det men de är ju verkligen ingen som bryr sig om vi väljer att inte göra det. Eller om vi bara vill vara förlovade så går ju det alldeles utmärkt, och så är det inte här om jag har fått rätt intryck. Men naturligtvis ska man inte dra alla över en kant och jag är väl medveten om att folk är olika även här :)

En sista fundering för dagen är varför i helvete de man söker jobb hos inte kan höra av sig??? Typ säga: "Tack, vi har fått din ansökan och vi hör av oss igen när vi har bestämt oss." Hur jävla svårt kan det vara? Man känner sig ju som en idiot som mailar folk utan att få svar! Det tar typ 3 sekunder att svara att dom har fått det och det sparar en massa energi för den arbetssökande som slipper sitta å fundera om man ska söka igen eller ringa dit och höra vad det nu kan vara för fel. Tycker de är dålig stil när man lägger ner massa arbete på att skriva cv å personligt brev osv.


Rida rida rida :))

Idag har jag varit hos Linda å ridit. Lena (hästen) testar mig fortfarande å de är en sån härlig känsla när man "vinner". Alltså man ska ju aldrig ge sig, men känslan man får när hästen gör precis som den ska är fan skitnice!

Det är så härligt att vara tillbaka i sadeln igen, och att dessutom ha någon som verkligen lär en alla små bra tips osv. som jag aldrig har lärt mig då jag aldrig har gått på ridskola. Dock tror jag att man lär sig mkt av av rida hemma så som jag å Frida alltid har gjort oxå. Vi har alltid fått klura ut hur vi ska göra på egen hand och det har ju funkat bra de med :) Å Frida, jag kommer ALDRIG att glömma när vi va ute å red å Misery vägra gå, å du vart så arg så du till slut slängde dig ur sadeln, kollade precis ALLT som man kan tänkas kolla om är fel, å sen avslutade med att bryta upp käften på hästen å kolla tänderna oxå... Fy fan va roligt det var! Skrattar varje gång jag tänker på det! Åååh vad jag saknar dom tiderna med dig! Sjukt härliga dagar å det är inte första gången jag önskar att saker såg annorlunda ut och att vi fortfarande var i stallet varje dag.



Misery å gullbebis <3


Baseball

Ibland när jag inte har något att göra eller oftast när jag är upprörd så kommer jag på massa saker jag vill skriva i bloggen, och oftast måste jag skriva en lista så jag vet att jag inte glömmer något viktigt. Idag skrev jag en lång sådan lista men jag har kommit fram till att jag kanske spar den till senare, till någon dag jag inte har så mycket
 annat intressant att skriva om. Ja så får det bli.

Igår va Debbie å co. tvunga att åka hem från the Dells mitt på dagen, men vi andra stannade kvar hela dagen så vi hann med en till vattenpark. :) Dom hade skitcoola rutchekanor där oxå. ^^, Vi hann även med en shoppingrunda på dagen så då köpte jag mig ett till par skor. Man kan väl aldrig ha för många skor?? Andra paret jag köper på en månad nu. Har inte ens använt dom första än. Men de har inte varit nå bra tillfälle. Jag vet typ aldrig vart jag hamnar eller hur mkt vi kommer att gå eller hur länge vi blir borta om jag åker nånstans å då vill jag inte gärna använda ett par nya skor och riskera skavsår. Ibland önskar jag att jag inte va så klok dock. Man måste ju ta lite risker ibland... Ja imorgon får de bli nya skorna!

Idag sprättade jag upp fingret förresten. Stack ner handen i väskan å skulle ta upp nåt när jag kände hur de rev till i fingret. Tog upp handen å såg hur blodet sprutade. Jaha tänkte jag, då va de bara att bryta loss den översta delen på fingret som hängde å slängde så de gjorde jag. Näääää nu va jag väl kanske Ivan överdrivarn. Men jag skar faktiskt upp fingret. Ni vet sådär som man gör om man drar fingret mot kanten på ett papper. Aj aj!

Idag har jag, Jen, Phillip å deras föräldrar varit i Minneapolis å sett på baseball. Twins vs. Toronto tror jag de var. Eftersom det var första gången jag kollade på baseball så kan jag väl inte påstå att jag förstod precis allting men jag förstod nog mer än när jag kolla på amerikansk fotboll iaf. Dom hade en skitstor nybyggd arena oxå som rymde 38 000 pers tror jag de var. Fränt jaooo!! Satt på solsidan hela matchen oxå så jag satt i t-shirt nästan hela tiden, göött!! Lite skillnad i temperatur från morgonen när Phill hämtade mig på motorcykeln. Frös så jag nästan dog kan jag lova! Knasiga amerikaner som inte har skinnstället (eller gortex) på sig när dom åker hoj! Aja, såg säkert skitcool ut i jeans å skinnpaj. Å icke att förglömma min sjal med nitar. Fan va coolt alltså.

Nu ser jag att klockan är sådär skitmkt så man får panik när man kollar på den å måste skynda sig att knipa ihop ögonen å intala sig själv att försöka bli trött vilket leder till att man blir ännu piggare. Åt nyss choklad som smaka spya så den närmaste tiden kommer jag att ligga å knipa ihop ögonen, med spysmak i munnen och "du måste sova nu, du måste sova nu" ringande i öronen. Underbart!!

Helt slut

Ja de är vad jag är nu! Vi bor på ett stort, fint hotell som sitter ihop med flera olika äventyrsbad eller hur jag nu ska beskriva det. Vi har badat hela dagen så nu är jag sådär skönt trött å slut i hela kroppen som man blir när man har badat länge. Åkte massa rutchekanor å härja oxå. Fanns en del riktigt roliga faktiskt, men typ alla va helt kolsvsvarta innuti å de är ju lite läskigt när man åker första gången å man bara flyger runt där inne, men som sagt, det var kul :)

Nu ikväll körde vi sånt där när man skjuter med laser på varann, vet inte vad de heter. Skitkul iaf. Synd att de va så kort tid. Efter de såg vi på tv lite sen spelade jag, Martha och Aaron Yatzy. Avslutade med en överlägsen seger. Ah okej då, jag förlorade dom första två omgångarna men de gjorde jag med flit så att inte dom skulle gråta sig till sömns ;) Så nu kan alla somna med ett leende på läpparna, bra va? =)



En av gullfisarna som är med hit :)


RSS 2.0