lyckliga dagar

God morgon kära församling! ;)

Amelie har varit ledig både igår och idag så igår skippade vi faktiskt utgång å bara va hemma å vilade (KORS I TAKET!) Vi var på stranden en vända på dagen, förflyttade oss sen till hotellet Annapolis dit alla workes går, drog till gymmet (Vi har köpt gymkort!!) och efter det gick vi hem å käkade mat och såg film. Klockan 22 var båda totaldäckade och vi bestämde oss för att vila lite. Ställde klockan på 2 för att se om vi ville gå ut då eller inte. Vi gick inte ut. Istället har vi fått sova 14-15 timmar och det är sååå najs! Inte för att man direkt känner sig utvilad (vi har såååå många timmar att sova ikapp) men det är alltid något!

Sitter på balkongen nu å käkar frukost. Vi ska strax dra till Anapolis å sola lite och sen ska vi å nåra till dra till Gamla Stan å kolla lite. Vi har bara vart där på kvällen förut å vi känner att det är dags att se oss omkring lite nu när vi har varit här i typ 2 ½ veckor. :) Vi har kollat upp lite båtresor till bla Kos men det var så jäkla dyrt så jag vet inte om det blir av.. Den som lever får se. So long!


livet

Hej mina vänner!

Förlåt för min dåliga uppdatering! Vill ju så gärna skriva men så fort jag trycker upp sidan och ska börja skriva så blir det bara helt tomt i skallen å man undrar; vart faan ska jag börja!

Livet vi lever här är så sjukt. Det är inte likt något annat jag nånsin har varit med om. Så totalt olikt det man har hemma, och för att inte tala om livet jag levde i USA. Människorna, maten, omgivningen, ja precis allt är annorlunda mot hur det är hemma. Och det är faktiskt riktigt härligt! Man åker ju inte utomlands för att komma hem lixom. :)

Jag har träffat på jättemånga härliga människor redan nu och jag är mycket glad och tacksam för att vi drog ner så tidigt så man hinner lära känna folk på riktigt innan alla turister kommer osv.

Parentes: fick precis ett sms av Kajsa; "kom till Toxic, jag är ledig!" Och kom på mig själv med att tänka; ååh, fan va tidigt att gå ut redan nu... (klockan är 12) Förstår ni vad jag menar med att det är ett galet liv vi lever?

Dom andra har börjat jobba så det är bara jag som är ledig, men det gör mig ingenting. En dag i mitt liv just nu kan se ut såhär:
12-13: vi vaknar, steker smörgås eller går iväg å käkar frukost någonstans
13-14: drar till stranden eller poolen om det är fint väder
18: går hem, tar en powernap eller bara vilar lite
20: käkar
22: Amelie går till jobbet och jag går till Kringlan (ett internetcafé) å sitter där å lallar ett tag
00: powernap
01-02: känner mig som en zombie men går upp iaf, gör mig i ordning och knallar iväg mot Dream eller Toxic där folket jag umgås med jobbar
03: blir itvingad en drink eller shot av någon dryg kille trots mina försök att säga; nejtack, jag ska ta det lungt ikväll
05: Toxic stänger och alla workers drar vidare till antingen Colorado eller gayklubben Berlin.
07: knallar på vingliga ben hemåt och stupar i säng

Låter kanske som en lek bara vilket det på sätt och vis är, men det är inte bara en dans på rosor. Blir faktiskt väldigt drygt i längden. Konstant trött och man känner sig halvfull hela tiden typ. Hade man levt på detta sättet i Sverige så hade jag fan dött. Men jag kan inte säga annat än att jag trivs! Det är drygt men det är kul och sååå värt det! Är så jävla glad att jag åkte hit. När jag än kommer hem och hur det än går på jobbet så kommer jag alltid ha med mig detta i bagaget att jag faktiskt vågade åka!

På tal om jobb så kanske det är lite oklart för en del vad jag ska jobba med? Jag ska iaf vara servitris på nattklubben El Corazon. Att jobba som servitris på en nattklubb innebär att man går å tar beställningar av folk och sedan ger dem sina drinkar å tar betalt av dem, men även att man ska socialisera sig med sina gäster. Få dem att trivas och vilja komma tillbaka, om det sedan är genom att prata med dem eller låta dem ta bodyshots från min mage har inte så stor betydelse.

Nu har ni fått en liten inblick av mitt liv här på Rhodos! Kommer säkerligen fler glimtar framöver men kom ihåg; "what happens in Rhodos stays in Rhodos." ;) Alla smaskiga detaljer behåller vi workers för oss själva ;)


?

Ingen frågar när du kommer
Ingen saknar dig när du går
Ingen delar din dröm
Ingen undrar hur du mår


true true :S

Kringlan

Är förbannat trött och opepp på att göra mig i ordning å gå ut.. Måste dock tvinga mig själv av två orsaker;

1. Det är tjejernas (Amelie, Kajsa & Michaelas) första dag på jobbet
2. Detta kommer vara mitt liv några månader framöver och jag måste vänja mig

Kommer fan inte va klar förän typ halv 12.... Sitter fortfarande i från Sverige att det är sent att gå ut då men här är det ju fullt normalt, nästan lite tidigt.. Jösses :) Nej fan nu ska jag dra hem å ställa mig i duschen i hundra år få se om jag piggnar till! (Annars lär dom väl se till att jag gör de på Dream eller Toxic antar jag.. )



18 april 2011

Idag har vi gjort det enda rätta: legat inne på rummet å kollat på filmen The Hangover. Vi känner igen oss en hel del i den filmen faktiskt. Hehe :)

Det är så kul att se hur det varje dag bli mer och mer folk nere här. Man blir så förväntansfull! :) Igår träffade vi två av cheferna här. Dom va trevliga men berätta massa saker så man blev sjukt nervös å undrade hur fan det här ska gå, om vi kommer palla trycket osv.. Kan inte säga annat än att det visar sig!

15 april 2011

Nu när det illröda/grisrosa har börjat lägga sig en aning så inser man att man är precis lika blek som man var innan. Skit oxå. Vi har iaf köpt solskyddsmedel nu och jag har smort in mig som en galning idag..

Denna dag började med en löptur på strandpromenaden (fan va duktiga vi är!!). Efter det gick vi hem å bytte om och sen tillbaka ner till standen för att plugga på lite drinkar.. Dock hann vi inte plugga länge innan killarna vi har umgåtts med lite under dom här dagarna kom dit så då snacka vi med dem istället. Dom är 3 killar från Israel och det är riktigt intressant att lära sig om hur det är i andra länder faktiskt. :) När det blev dags för lunch tog vi vesporna å åkte till ett supertrevligt ställe som heter Therme. Åt en sallad och tänkte avsluta med lite glass, dock fick vi in världens tallrik med 5 kulor av olika smaker å massa grädde och annat gott! Synd att vi var så mätta att vi inte ens orkade hälften fast jag och Amelie delade..

Nu ligger jag i lägenheten och har precis duschat. Antar att det blir jag som får laga mat eftersom Amelie ligger död på sin säng.. Konstigt nog är jag pigg.. Är det henne eller mig det är fel på? Hehe =)

Nu ska jag gå å kolla om köttfärsen har tinat upp. Vi har ingen micro så vi tinar den med en värmefläkt. Det gäller att vara kreativ! ;)

Ikväll ska vi möta upp grabbarna å gå till nattklubben Colorado som ska öppna för säsongen ikväll. Hoppas de blir mkt folk där :) Har iaf träffat några andra workers som ska dit. (servitriserna har redan börjat känna igen oss och bjuder oss på gratis drinkar eftersom vi oxå är workers. Perfekt! )


13 April 2011

Första dagen och klockan på 10.00. Vi hade tänkt gå ut igår kväll men vi insåg att vi inte orkade så vi hade lite filmkväll istället. Mys. :)

Nu ska vi dra ner till stranden och springa lite. Man måste ju tänka på formen! Haha :D


12 April 2011

Halloj!

Ligger i sängen i våran lägenhet och softar. Känns som att det var en hel evighet sen vi lämnade Sverige! Kanske beror på att vi har hunnit med en hel del fast klockan bara är halv 4. Allting funkade jättebra med flyg osv, och vi hade till och med sån tur att det var medvind så flygningen blev en timme kortare! Helt perfekt enligt oss eftersom vi då fick en timme på oss att fräsha upp oss lite, byta kläder och piggna till lite innan Manolis skulle komma å hämta oss på flygplatsen. :)

Han kom på utsatt tid men eftersom vi va klara lite innan hann vi gå ut å sätta oss en stund i den strålande solen. Är inte hysteriskt varmt men sitter man i solen kan man sitta i shorts och linne utan problem så länge det inte blåser. Värmer på ganska bra på skinnet faktiskt. Härligt att äntligen få lite sol på sin vinterbleka kropp!!

Manolis körde oss till ett ställe som heter Kringlan där vår hyresvärd Jonas väntade. Han visade oss till lägenheten och jag blev positivt överraskad! Är inte värdens största men den har sin charm ändå. Vi har även en liten ballkong och som en "liten gård" vi delar med typ 8 andra workers som ska bo här :) Kommer nog bli asbra.

Efter vi hade dumpat grejerna gick vi för att äta eftersom vi var helt utsvultna. Vi insåg dock efter typ 5 minuter att vi inte hade en aning om vart vi var eftersom det är smala gator och gränder överallt här. Vi lyckades dock hitta en trevlig restaurang och delade på en pizza där och satt och hade det allmänt bra. Sedan blev det dags för hemgång, vilket resulterade i ca 20 minuters förvirrat letande fram och tillbaka på gatorna eftersom vi inte för vårt liv kunde hitta hem. Hahaha! Till slut lyckades vi dock hitta rätt dörr så nu ligger vi helt utslagna på sängen. Blir nog en liten powernap inann det är dags att gå å handla lite osv. :)

---------------------------------------------------------

Fyfan va vi går vilse hela tiden.. helt sjukt.. vi kollar ut riktmärken som vi ska komma ihåg men lik förbannat har glömt när vi ska hem. ojojoj hur ska detta gå?? :D

Vi vägrar ha långbyxor oxå fast det blåser iskallt.. hehe. Kommer va förkyld som ett as imorgon eftersom jag hade ont i halsen redan när vi åkte från Sverige. Aja, shit happens!


Dagen innan dagen D

Hej mina vänner!

Just nu sitter jag hemma hos Amelie i Stockholm.. Vi har haft en riktigt härlig helg. Kom hit i lördags så vi började med att käka lite gott och sen blev det utgång på Viktoria i Kungsträdgården. Eftersom jag är van att ha klockan på 5 varje dag så kan jag lova att jag var STENDÖD när vi kom hem mellan 4-5 nångång, men det var det värt! :) Var en trevlig och lite halvt urspårad kväll som vi avslutade med att bli utslängda ur en taxi mitt på vägen. Varför vi blev det kan jag inte svara på riktigt eftersom jag precis hade somnat när han la på en tvärnit, men jag tror det var nåt om priset för resan..?

Igår knallade vi runt massa i gamla stan. Hur fint och mysigt som helst! Vi tog massa bilder som jag ska lägga upp sen så ni får se. Vi hann se massa saker! Var bl.a. in i slottet och skattkammaren. Shit vilka grejer dom har där alltså! Sen var vi till Mårten trotzigs gränd, en supersmal gränd som bara blir mindre och mindre typ. Ashäftigt. Och husen i gamla stan är så himla fina! Mer saker vi såg var platsen där stockholms blodbad inträffade, kyrkan där Victora och Daniel gifte sig, en parad med massa militärer eller vad det nu var osv. Mycket trevlig dag helt enkelt.

Idag ska vi ta en shoppingrunda på stan å sen blir det väl hem å packa för fullt antar jag :) Känns helt galet att vi imorgon befinner oss i GREKLAND! Det är så sjukt svårt att ta in på nåt vis. Och att vi sen ska va där så länge, nej de går verkligen inte att förstå!

Om ni undrar hur det är

Galet. Ett bra ord som sammanfattar det mesta som jag känner just nu.

Håller på å försöker få ihop de här med packningen nu. Vet att jag tjatar om det men jag är sjukt stressad över det för man vill ju inte glömma något hemma men samtidigt inte bära med sig för mycket.

Kloka jag tänkte oxå fixa med installationen till min nya kamera så jag vet att det funkar att lägga in bilder på datorn nu innan jag åker IFALL de skulle va nå strul... Peace of cake tänkte jag men ack så fel jag hade. De bara vägrar funka fast jag har gjort exakt som det står. Behöver jag ens säga att det är lite småstörigt?? Antar att jag får skylla mig själv när jag har dragit ut på det så länge..

Idag efter jobbet kom farmor och morfar hit å vi grilla för första gången i år. Sa till mamma att jag ville göra de innan jag åkte :) Hälsade även på mormor efter jobbet. :)

Nej nu ska jag fortsätta med mitt packelipack! Oj jävlar va mycket klockan är såg jag nu!!! Paniiiiik!!


Baah!

Jag hatar att packa. Det är inte ett dugg kul, bara fetångest över vad man ska ha med sig! Tänker snart öppna väskan på vid gavel, tippa ner allt från garderoben i den, dra en sopsäck över skiten å ett spännband så de sitter fast å sen snällt dra fram stora plånkan å betala för övervikt. Ja så får det bli!!

Gott och blandat är fint i vardan!

Halloj!

Sitter i soffan under en filt med en skål glass framför mig och laddar inför kvällens måsten-packning och deklaration.

Slutade jobbet en timme tidigare idag för jag skulle till frissan och klippa/färga håret. Har sagt det förut och jag säger det igen - jag ÄLSKAR att va där! Man känner sig verkligen som en stjärna när man blir ompysslad sådär och dessutom går man därifrån mycket snyggare än man va innan. Perfekt! Hehe :)

När jag kom hem tog jag en promenad med Frida i det fina vädret. Riktigt skönt. När man sitter inne hela dagarna behöver man verkligen komma ut ibland och få lite luft.

Helgen spenderades i Kristinehamn på hockeycup. Vi spelade ojämt som fan. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva vår insats riktigt! Hur som helst så kom vi 5a i cupen av 8 lag. Vann 3 matcher, förlora 2. Avslutade med en riktigt bra match så de känns riktigt bra att avsluta säsongen med en välspelad match. En annan match vann vi med 19-0. Hehe.. Gjorde 2 mål å ett par ass.. Känns dock inte som någon väldig prestation i en sån match men de är ju alltid kul att få näta.

Nu har jag suttit här alldeles för länge så jag antar att det är dags att ta tag i packningen på riktigt nu. För tillfället ser det ut som ett bombnedslag i mitt rum.


En liten luring Sara


RSS 2.0