Drygt

När man vill två saker så förtvivlat gärna och när för och nackdelarna väger lika tungt på båda, då är det jävligt tufft att ta ett beslut som man blir nöjd med. Om ett par dagar måste jag ha fattat mitt beslut. Känns som att jag hellre skulle ta första bästa plan iväg och komma tillbaka när det är bestämt. Att jag lider av kraftig beslutsångest lär ingen som läser min blogg ha gått miste om vid det här laget.


Sälen

Ligger i min säng i en stuga i Sälen.. Imorgon är det intervju. Försöker tagga till för att kunna äga sönder på intervjun men det är svårt när jag är så förvirrad om vad jag vill, Stockholm eller Sälen.... Dessutom vet jag inte om jag hellre vill vara i uthyrningen än jobba som skidlärare, men det är ju lite sent att komma på nu. Men jag ska göra mitt bästa för att göra bra ifrån mig, vi är 35 och ska bli 21. Vi var 140 från början så det känns bra att man tog sig ända hit iallafall.

När man satt där och lyssnade på all information kändes det som det var första dagen i skolan. Ingen känner varann, alla är nervösa, någon luktar illa, någon bredvid dig har pruttat och ledaren pratar i all evighet och du gör allt du kan för att inte gäspa, trots att det är viktig och intressant information.


God Mor(a)gon

Sitter i min bil utanför donken i Mora och har inte rört mig ur fläcken den senaste timmen. Jag sitter naturligtvis inte här för nöjets skull utan har skjutsat farmor till lasarettet så jag väntar på att hon ska bli klar.

Medans man sitter här ensam hinner man tänka på många olika saker. Jag har bland annat suttit och läst diverse bloggar och kommit på mig själv att sitta här och vara avundsjuk på andras liv, vilket i sin tur gör mig irriterad då jag är fri att forma mitt eget liv precis som jag vill tänker jag då. Jag irriterar mig över att jag inte kan få fingrarna ur röven och börja träna till exempel istället för att sitta här och tycka att alla andra är så duktiga. Har gett mig fan på att springa idag när jag kommer hem från Mora, men jag vet mycket väl hur det kommer bli. Det finns ju tusen andra saker jag måste göra först, och vips så hinner jag inte. Nej nu är det dags att ta tag i detta annars har jag aldrig mer rätt att yttra mig om min vikt.

En välbekant känsla som kom över mig när jag satt här var den där krypande känslan som jag får ibland. Det känns som jag är en kyckling som är påväg att kläckas ur mitt ägg. Jag känner hur skalet har börjat spricka. Känslan kan även liknas vid att stå på startlinjen till ett 100 meters lopp och varje muskel är spänd till max i din kropp, du bara väntar på startskottet... Du kan riktigt känna hur pulsen slår och du hör dina hjärtslag banka hårt av allt adrenalin... I den punkten i livet befinner jag mig nu. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med mig själv eller mitt liv, jag bara vet att jag måste göra något, och det ska vara nu!! Jag vill köpa tusen nya kläder, fixa frillan, bli snygg, flytta, träffa nytt folk, skaffa kille..... Jag vill göra allt samtidigt och jag vet inte vart jag ska börja!

Jag får nog fortsätta ta dagen som den kommer helt enkelt ett tag till.. Till att börja med ska jag åka till Sälen hela helgen för intervju med mera. Och så ska jag fortsätta leta lya i Stockholm och så får ödet ta mig dit jag ska när det är dags.


Livet just nu

Jag är hemma i Björbo igen efter drygt 4 månader och det känns som att jag aldrig har lämnat stället. Tänk vad snabbt 4 månader kan gå och ändå så mycket som hinner hända. Cissi har liksom fått barn, Pär ska bli farsa, Frida har flyttat till Stockholm, Hannas tyska kille ska flytta till Sverige, Emelie har börjat plugga, brorsan har tagit både mc och bilkörkort... Jag skulle kunna fortsätta i evigheter! 

Själv har jag levt i en bubbla och det är lite utan en chock att återvända till verkligheten igen. Drog ut på det ännu längre genom att hänga i Stockholm i nästan en hel vecka innan jag åkte ända hem. Passade på att hälsa på Frida, Amelie och massa Rhodosraggare som var i stan. 

Har sedan jag kom hem hunnit med att träffa massa saknade Rhodosmänniskor, träffat Frida, bränt alla pengar jag hade kvar, skyndat mig föra över från ett annat konto, bränt alla pengar igen, pajat min mobil, köpt iphone (!!!!!), tappat bort en sko, åkt taxi för 350 spänn när jag istället kunnat ta tunnelbana, käkat på min älsklingsrestaurang Vapiano, träffat Amelie, Petra och Denise och haft middagsmys på Fridays, köpt 2 par nya skor, gått på krogen 3 gånger, träffat någon jag tycker alldeles för mycket om för mitt eget bästa, blivit hjärtekrossad, ätit lösgodis, letat lägenhet i Stockholm, hittat lägenhet i Stockholm, (troligen) blivit blåst på lägenhet i Stockholm, varit rastlös, saknat Rhodos, myst med Hanna och Emelie, anmält mig som vikarie igen, tackat ja till rekryteringsträff i Sälen, slappat en hel dag, varit vaken till 7 på morgonen mer än en gång, somnat i soffan under ett samtal, åkt fel med tunnelbanan, gjort mat utan att plattan var på och en massa mer tok. 

När man kollar på ovanstånde så kan man sammanfatta det i att det mesta har gått ut på att låtsas att jag fortfarande är kvar på Rhodos med undantag för vissa saker. Ge mig ett par dagar så får vi se om jag lyckas ta mig ur min bubbla. 
 
So long! 

Sjörövarfabbe!

Ellareeee Malaka!

Idag har jag varit till sjöss hela dagen! Jag har nämligen genomfört 3 av mina 4 återstående dyk innan jag får mitt Open Water Diver certifikat i handen! Allt gick hur bra som helst och att jag var lite nervig innan om jag skulle minnas allt från i vintras hade jag inte behövt vara alls. Naturligtvis när det gäller mig så är ju dock ingenting problemfritt. Jag var sjösjuk utan dess like. Jag var nog både grön och vit och röd i ansiktet kan jag tro. Herre gud. Jag antar att det hade en viss påverkan med endast 3 timmars sömn dagen innan men det var faktiskt några polares sista dag plus att en av dem fyllde år. Jag var dock ansvarsfull och drack bara 2 öl. :)

Imorgon ska jag genomföra mitt sista dyk sen är allting helt klart. :) Härligt att ha det klart!

Bokade hembiljett igår också. Flyger hem på tisdag. Vill fortfarande inte åka ifrån värmen men i stort sett alla har åkt hem nu så det är dags. Känns som jag inte har fått någon bränna alls. Det händer ingenting när jag solar så det suger. Men man får passa på att njuta av solen ändå så länge man kan.

Något jag inte kan njuta av är däremot hur mycket jag har gått upp i vikt! Såg bilder idag och jag höll på att dö. Fy faaan hur man ser ut. Att jag ens har visat mig i bikini är ett jävla under. Men man kan inte gömma sig en hel sommar heller. Trots att jag har ätit mina jäkla sallader så sätter skräpmaten, godiset och drickan sina tydliga spår. Egentligen vet jag inte om jag äter så mycket bättre hemma alla gånger men jag tränar flera gånger i veckan då och det gör en jävla skillnad. Men nu tänker jag faktiskt skita i allt som har med nyttighet att göra för jag tänker njuta till max av dessa sista dagar på Rhodos. Börjar redan ikväll med att käka på Wonder (Lyxrestaurang här på Roddan som man inte lämnar utan en FET nota. Men det får det vara värt.)


Latest news

Nu är det super duper lågsäsong här nere och vi är inte många men ack så tappra workers kvar. Jag vet inte varför men jag får så panik när jag tänker på att allt detta är slut nu. Inom typ 2 veckor är jag hemma. Såklart vill jag hem till alla men fan vad jag önskar att det var maj och jag fick göra om sommaren en gång till!!! Jag vet inte vad som är skillnad nu mot förra året. Då åkte jag hem den 12 augusti och kände mig helt klar med detta. Idag är det den 3 september och tanken på att lämna detta om en vecka gör mig skitstressad! Jag vill inte åka ifrån alla kompisar här nere, jag vill inte lämna detta livet, jag vill inte åka ifrån 30 grader och sol varje dag till regn och höst, jag vill inte åka ifrån ett jobb till arbetslöshet, jag vill inte åka ifrån att bo med massa bra människor i samma lägenhet och hus till att inte ens ha en egen lägenhet, jag vill inte åka ifrån detta "bekymmerslösa" liv till ansvar och bli vuxen. Jag vill inte åka ifrån alla tappade människor här nere till alla hemma som är så duktiga och ansvarsfulla och lever precis som man "ska" göra. Samtidigt längtar jag efter ett vanligt liv också. Jag längtar efter mina vänner som är äkta och aldrig sviker mig, jag längtar efter att tjäna pengar, jag längtar efter nästa steg i livet. Jag önskar bara att jag kunde skjuta upp det någon månad till.

RSS 2.0