30 november 2011

30 november och inte en snöflinga på marken! Det är julafton om mindre än en månad och jag har inte ens lite julkänsla! Jag som älskar julen annars! Jag tänder liksom ljusstakarna bara för att, inte för att det är fint och man får julkänsla. Det blåser som fan och granen jag har tagit är helt sne, känns inte värt att fixa den för den ser lika ut om 10 minuter igen. Nej nu vill jag ha snö! Snö snö snö koooooom!!

Just nu har jag ett svårt beslut att ta, ska jag städa akvariet först eller ska jag läsa klart kap 2 i dykboken? Jag tror jag läser klart först så jag har det gjort. Är faktiskt ganska stolt över att jag inte har tappat fokus utan sett till att få det klart! Nu hinner jag till och med börja på kap 3 så jag är lite förberedd inför första lektionen imorgon! Bra Sara!





Vattenskidor/wakeboard-bilder passar bättre än julbilder just nu!


Stress och första advent!

Den här helgen har varit en bra helg. Jag jobbade i fredags och fick lön, vilket kändes jävligt fint för en fattig torpardräng.

I lördags spelade vi träningsmatch mot Sandviken, som vi tyvärr förlorade men som vi lika gärna kunde ha vunnit. Lite surt men sånt som händer. Var ändå ganska glad för på kvällen träffades några av oss gamlingar (jag, Rebecca, Linnea och Julia) hemma hos mig och drack hemmagjord glögg, åt pepparkakor och bullar, drack alkohol och spelade roliga spel, innan vi gick ut på Legends. Känner mig jävligt nöjd med mig själv att jag har lärt mig tycka om glögg!

Eftersom det var löningshelg var det smockfullt på Legends så vi fick köa en halvtimme för att komma in, men vad gör det om hundra år? Var en riktigt trevlig kväll i alla fall!

På söndagen hade jag och Julia planer på att gå på julmarknad men vi vaknade upp till spöregn så vi sket i det. Dock klarnade det upp lite senare och jag sprang igenom stånden på Norsgatan innan jag tog röda faran och begav mig mot Borlänge. Där väntade mina fina vänner Anna, Hanna och Emelie och det blev adventsfika som var värt namnet! 4 timmar senare var det dags att åka hem, men efter viss övertalning så stannade jag hos Hanna och vi lagade skitgod mat tillsammans. Emelie kunde ju inte hålla sig heller såklart så inte långt efteråt dyker hon upp och vi avslutar kvällen med att kolla på filmen Something borrowed. Kul film! Lite halvklyshigt sådär så faller första snön på kvällen på första advent också. Trevligt enligt mig!

Just nu känner jag mig skitstressad för jag har inte alls hunnit plugga så mkt i helgen som jag hade behövt!! Kommer aaaaldrig hinna läsa klart allt tills på torsdag. Fan.



Ljuset tände vi när vi kom så vi satt visst där ett tag! ;)


Dykarkurs!

Idag var jag iväg och hämtade kursböckerna för dykarkursen jag ska gå. Open water diver för att vara exakt. Dock var det nog inte så lätt som jag trodde att det skulle bli! Oj då var min första tanke när en bok på 260 sidor lades i min hand. Dessutom har jag lyckats missa första teorilektionen p.g.a. ett missförstånd, så nu ska jag läsa både kapitel 1 och 2, och helst ha börjar på kapitel 3, tills på torsdag! Puuuuh! Det snurrar redan i huvudet efter att ha läst lite av första kapitlet som handlar om densitet, molekyler mm.

Jag börjar undra om jag har tagit mig vatten över huvudet (haha). Känner lite hur paniken smyger sig på men jag ska fan fixa det! Tänker inte hetsläsa heller bara för att ha det gjort utan jag ska ta mig tid att svara på frågorna och se till så att jag förstår allt innan jag går vidare.

För någon som inte är ett stort fan av matte så jublar jag ju inte direkt vid ansynen av volym och densitet osv, men det är bara att bita ihop och försöka koppla det till dykningen så kanske det blir roligare. Nu har jag tagit paus alldeles för länge!


Roadtrip

Idag for jag, Emelie och Patrick en sprättvända till Linköping för att köpa en bil! Skepp o' hoj!

Köpte mig en liten klänning också som jag råkade få syn på i en blogg igår kväll och fick tvångstankar om att jag måste åka och köpa. När jag kom till Gina fanns det EN klänning kvar av den sorten, och den passade, så jag kände att jag på något vis var tvungen. Såg i förbifarten ett snyggt linne (och massa snygga tröjor med förresten). Jag HATAR att jag måste snåla! Jag HATAR HATAR HATAR det och jag HATAR att jag inte hinner få lön innan jul och jag HATAR min situation just nu.



När jag hade en jobbig period förut så sa jag alltid till min vän; vi måste avsluta våra samtal med någonting positivt (Tänk att jag har sagt något så klokt!?) Nu ska jag följa mina egna råd och avsluta med att berätta att jag har bokat Rhodos-reunion kryssningen till Riga och det känns finfint att veta och se fram emot!


Bra dag

Idag har jag haft en förbannat trevlig dag! Först for jag till Falun för att kolla på brorsans match, och när den var slut blev Borlänge och Hannas lya nästa destination.

Jag, Emelie och Hanna såg en skitdålig film, fikade och pratade intill sent på kvällen. Jag minns inte sist bara vi tre träffades så det var riktigt trevligt att göra det ikväll.

Namnet på dagen bestämmer ditt humör

Har ni tänkt på vilken skillnad det är på att komma hem en vardag från jobbet, slägga sig i soffan och bara slappa resten av kvällen, jämfört med att jobba helg, komma hem klockan 22 och sätta sig i soffan, ensam. För er som inte jobbar helg så kan jag berätta för er att det är en jävla skillnad på att veta att alla dina kompisar också är hemma och slappar (vardag) jämfört med att veta att alla dina kompisar är ute och har kul eller umgås med varann, och du får/kan/hinner inte vara med (helg). Slutar man 22 är det precis så att det inte är värt att åka till Borlänge för att följa med ut, men istället ha enormt mycket tid att sitta hemma och känna efter hur ensam du är.

Nu känner ju alla säkert inte på samma vis men jag är ju som sagt en människa som hatar att vara ensam.. Du har valt helt fel bransh skulle nog många säga. Kyss mig i röven säger jag då för de enda jobben en nyexaminerad, oerfaren 20-årig brud kan få är skitjobb.

Nu ska jag krypa ner i ett varmt bad som jag alltid gör när jag behöver tänka eller få vara ifred. När jag stiger upp ska jag vara glad igen.

KATTastrof!!

Jaha ni, inte är det då lätt att vara hus/kattvakt. Mamma och pappa hinner inte ens lämna sverige innan första incidenten inträffar... Våra katter är väldigt hemmakära och sover ALDRIG ute, så när klockan var halv 3 på natten och den ena, Bamse, fortfarande inte hade kommit in blev jag av förståeliga skäl orolig. Jag gick ut och ropade på honom för 7011 gången men ingen katt... Tog till och med ficklampan med ut och kollade under bilar osv. och befarade ett tag det värsta (jag vet jag är lite överkänslig ibland). Eftersom jag redan kollat alla rum i huset så kunde jag inte för mitt liv komma på vart han kunde vara om han mot förmodan skulle vara hemma. När jag kom in igen kollade jag dock i en garderob som jag missat förut och vad sitter där så snällt om inte Bamse!? Tur i oturen kan man lugnt säga för stackarn hade suttit där sen minst 7-tiden när mamma och pappa åkte hemifrån, och den garderoben använder jag aldrig så han kunde ha fått sitta där till den 4 december... Stackars stackars Bamse! Nu har han i alla fall fått mat så nu ska jag ta med mina små vilddjur och gå och lägga mig. Börjar bli på tiden nu :-)

"Vi vill erbjuda dig en plats här hos oss"

Jag ska fatta mig kort. JAG HAR FÅTT JOBB!!! Wiiiee jag är så glad! Känns som att jag äntligen får ta av mig en 100 kg tung ryggsäck som jag har burit på sen i slutet av augusti.

Dessutom fick jag jobbet jag ville ha - på Romme Alpin! Jag trotsar den biten att jag kanske inte har världens högsta lön (eller??) för känslan av att veta att i April är jag fri och får göra vad jag vill igen! Jag behöver inte brottas med skuldkänslor över att jag vill ut å resa och måste säga upp mitt jobb och det är sååå skönt!

Det finns ju såklart plus och minus med allt. Kommer förmodligen jobba varje helg och jag vet inte om jag kan fortsätta med hockeyn. Men jag ska kämpa på och träna när jag kan! Jag har äntligen efter allt slit fått ett jobb och det känns så jävla skönt! Helt plötsligt klaffar allt jävligt bra med dykarkurs, jobb osv. Jag sa ju att det skulle hända nåt snart, och visst fan gjorde de det!

Nu ska jag njuta så jävla mycket av min LEDIGA (inte längre arbetslösa) tid för sen ska jag jobba häcken av mig! 


Tidig jul

Får man spela julmusik redan nu? Kände att jag ville så gärna höra lite trevlig julmusik idag!

När jag va ut å gick med Diesel så höll dom på att sätta upp juldekorationerna på gågatan så tog jag det som ett tacken, gick jag hem, lagade gröt och tog på julmusik!









Som jag sa så längtar jag till julen och har tjuvstartat med att göra en krans =)


Bildbomb

Tankar om helgen; som vaaaaanligt blir det absolut aldrig som man tänkt sig! Reunion blev halvt förstörd för att inte Amelie m.fl. kom in för vakterna var totalidiotiska och letade förmodligen fel för att sålla ut folk för att alla skulle få plats? Vad vet jag? Vi hade i alla fall trevligt innan då vi käkade middag och drack drinkar på Fridays som förövrigt är ett ställe som påminde mig jättemycket om USA och gav mig känslan att jag skulle vilja jobba där. Vi som var där och åt var jag, Amelie, Petra, Densie, Elin och Emelie.

Jag och Amelie bestämde oss för att ta igen den halvt om halvt misslyckade kvällen innan och tillsammans med Rebecca gick vi ut även på lördag. Träffade lite trevligt folk så det blev en helt ok kväll!

På tal om något helt annat har jag varit hundvakt idag. Lite ovant att försöka underhålla en 4 månaders valp :) Efter det for jag lite spontant till Jonna i Vansbro och eftersom jag vet att detta är totalt ointressant för er att läsa ska jag komma till saken. På vägen hem lyssnade jag på radio och hörde en dam ringa in och tala om (i grova drag) hur lata och oambitiösa alla ungdomar nu för tiden var och att ingen tog sitt ansvar och gav sig ut för att söka jobb och dessutom blev alldeles för bortskämda hemma. Då kan jag tala om för er att det var tur att det var så dimmigt ute att jag blev åksjuk fast jag själv körde för att jag inte såg något för annars hade jag ringt in i radion jag med och poängterat ett och annat om man säger så.

Fast jag kanske har fel som inte tycker det är dumt av föräldrarna att ge sina barn mat på bordet om man råkar vara arbetslös för en tid? Antar att jag är alldeles för bortskämd!

 

 

Hösttrött?

Jag är så trött på att vara trött hela tiden!! Visst, vi var ut igår och kom hem sent, men när jag blev väckt kl 12 kunde jag lika gärna ha legat kvar å sovit resten av dagen. Å inte för att jag är bakis utan för att jag är så fruktansvärt trött. Ser inte hur jag över huvud taget ska kunna resa mig ur soffan igen och att vi ska ut ikväll vill jag inte ens tänka på just nu.

Det är nog tur i oturen att jag inte har något jobb för det hade aldrig funkat.

Reunion hela veckan

Den här veckan kommer vara en riktig reunionvecka!

I lördags träffade jag Anna som jag inte har träffat på superlänge! Mycket trevligt, även om det bara var en kort stund, och man känner verkligen hur mycket man har saknat någon när man träffas igen!
Igår var jag med Lina en vända, och på hockeyn träffade jag Emma som jag inte har sett på över ett år!! Vi bestämde då att jag, Emma och Lina ska ses på torsdag :)
Idag ska jag träffa Emelie Lyck som jag inte heller sett på år och dar, trevlans!
Imorgon ska jag till Borlänge och kommer då träffa Emelie Pollack en vända, och till helgen är det Rhodosreunion. Det kommer bli så jävla kul!
Vi borde alla vårda våra relationer bättre även om det är svårt när alla flyttar åt olika håll. Det är mycket sällan bara en persons fel att man inte hörs så ofta.

RSS 2.0