Bitter

Just nu är jag ganska bitter faktiskt. Jag är less på folk som är så jävla veliga å drar ut på allting hela tiden och jag önskar så himla mycket att jag hade någon kompis som ville göra samma sak som mig - åka utomlands. Typ först åka till Norge nån månad å jobba som en idiot, sen ta de pengarna å bara dra... Ut i världen bara! Resa runt å ta dagen som den kommer... Åka till Hawaii, kanske jobba lite där om de går, dra vidare å ja, bara leva livet å ha kul... Hur kan det inte locka folk? Hur kan alla hellre sitta hemma i Björbo eller vart man nu bor?? Varför ser folk bara alla problem som kan bli? Varför ser man inte möjligeheterna och ser till att lösa det som uppstår och bara ger sig fan på att det ska gå? För då går det ju!! Nej fyfan va less jag blir. Det är inge fel på Björbo eller familjen eller folket här men det är inte min målsättning att vara kvar här hela livet, och jag ser ingen anledning att dra ut på det i några år heller... Jag vill iväg och det är NU! Jag är rastlös och uttråkad. När jag fyller 20 önskar jag mig en flygbiljett. Jag tänker inte tjata på folk mer. Nu drar jag med eller utan dom.

Att söka jobb

För några år sedan, om någon sa att de jobbade på Ica så skulle jag ha tänkt; Gud vilket misslyckande. Stackars människa.
Idag, när jag har suttit i 3 timmar bara idag (vet inte hur många timmar förut) och sökt jobb och bara fått nej nej och åter nej skulle jag bli så glad att jag grät om jag fick jobb på Ica.

Visst är konstigt hur man kan tvingas omvärdera precis allting i sitt liv ibland. Tvingas göra saker som man aldrig trodde att man skulle göra och glädjas över saker man aldrig trodde skulle glädja någon.

Jag har fått en bebis!!

Jaa tänk, även jag föll för trycket...! Trodde aldrig aldrig någonsin att det skulle hända men här ligger den bredvid mig och är så fin... Min alldeles egna HTC Desire HD...

                               

Min gamla telefon gav plötsligt och oväntat upp så jag hade inget annat val än att köpa en ny. Tänkte köpa nån medelklasstelefon först men tänkte att det kanske är lika bra att betala lite mer å förhoppningsvis kunna ha den ett bra tag. Bytte även abonemang så nu har jag Telia max 25 och inte längre Halebop. Jag erkänner gärna att telefonen är alldeles för hightec för mig egentligen men jag gillar den ändå å man lär sig väl med tiden antar jag. Annars får nån hjälpa mig :)


Det var på tiden!

Ibland tar livet mycket oväntade vändningar. Vilken tur att det för en gångs skull var åt det bättre! Det har varit alldeles för mycket uppförsbacke alltför länge nu.

Förövrigt har min telefon pajat vilket är skitdrygt... Vet inte alls vad jag ska köpa för telefon nu.. Ork int köp en iphone eller liknande nu.. Och den där samsungen jag tänkte på hade ju inte ens blixt! 7000 spänn för en telefon med kass kamera? Nej tack!

Nu har jag ont i ryggen för jag har lagt pussel för länge.. Mitt fina New York pussel! :) ÅÅhh va jag vill dit igen! Och en solsemester skulle inte heller sitta fel!




juletider

I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.
And I don't know how I can do without, I just need you now.









I guess I'd rather hurt than feel nothing at all.



I just need you now.






Bra gjort!

Jag är så jävla stolt över mig själv att jag klarade det! Vem hade trott detta för 1 år sen?? Absolut ingen jag lovar!

Jonna, Pepparkakshus, Skoter och hårfärgning!

Torsdag eftermiddag styrde jag den röda faran mot Vansbro för besiktning och sedan för att stanna i Vansbro å va med Jonna. Vi hade en riktig myskväll! Först gjorde vi mat och sen gjorde vi massa julgodis :) Såg på film sen på kvällen och som vanligt somnade Jonna efter 10 min... Haha! Dagen efter följde jag med henne till skolan för de va en julshow :) Trevligt trevligt :)

Fredagskvällen spenderades i Järna hemma hos Frida och Simon. Det blev bak där med men denna gången först hemmagjord pizza och sen pepparkakshus :D Tog bara 7 timmar att göra det, haha ;) Men vi gjorde ett skitstort så de va därför, plus att vi fick lov se på Idol samtidigt ;)

På lördan åkte jag å brorsan skoter å på kvällen tänkte jag ta de lugnt, men då tjåla Emelie om att vi skulle åka till Vansbro på Flottaren så då blev det väl så då.. :P Kul va de iaf! Slagga hos hennes farsa och tvingade mig själv (och Emelie) att gå upp vid 10 dagen efter för jag skulle till Blge med Frida å Simon.

Hittade en del saker men hann inte klart så jag ska dit imorgon igen tror jag :)

Idag har jag färgat håret å nu ska jag måla ramen på en spegel på mitt rum och eventuellt byrån om jag orkar.

Gud va tråkigt inlägg, men jag orkade inte skriva bra men jag ville ändå tala om att jag hade haft en bra och roligt helg. Aja shit happens! Här kommer lite bilder från helgen!


Lägg märke till snögubben! ;)


Jag & Em innan Flottaren


Frida testar om hon kan sitta lika skönt som mig ;)


!!!!!!!!!!

PRECIS SOM VANLIGT!!!!!!!! ALLTID BLIR DET SÅHÄR!!!! JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DE SÅ NI FATTAR INTE!!!!!!!!!!!!!!!

Nattuggla

Igår kväll somna jag när jag satt å kolla på ett program så när jag vaknade till gick jag å gjorde mig i ordning och sen gick jag upp för att lägga mig, men när jag kom upp för trappen då va jag helt plötsligt pigg igen av nån konstig orsak... Lika bra att ta tillfället i akt och packa upp resväskan tänkte jag, så sagt och gjort, klockan 2-halv 3 nångång var resväskan uppackad, jag hade torkat ur fönstren å en del hyllor och ljusstaken var uppsatt.

Tänkte skriva in mig på arbetsförmedlingen nu. Uuuh.. Vad är de för jävla skämt att man inte får pengar förän om 3 månader? HALLÅÅÅÅÅ!!! De 3 månader man inte får nåt då?? Ska man passa på att gå på svältdiet då eller så kanske man får en snygg figur på köpet!? Idioter!

Gött mä gås!

Sitter hemma å äter smörgås och dricker oboy. Gött! Har inte ätit så mkt idag nämligen...

Helgen har varit finfin även om jag inte hade räknat med en tvådagars samma helg som jag kom hem, med start samma dag som jag kom hem, haha! Men som sagt, sova får man göra i graven (eller imorgon när ingen är hemma å väcker mig ;) )

På fredagen var vi ut på Hea å alla 4 var där - Jag, Hanna, Emelie och Anna! Hur najs som helst att få träffa alla direkt :)
Lördagen började med lussebulls/pepparkaksbak med morsan och sen drog jag och Emelie till Järna. Först var vi hemma hos Frida och Simon och sen drog vi till Hotällä där de va full hus å fullt ös! De vart en riktigt galen och urspårad kväll men gud va kul de va :)

Det blev så att jag sov hos Frida och Simon så idag åt vi pizza till frukost. Mumma! Dock blev jag mätt ganska fort så jag lämnade mer än halva pizzan för jag tänkte att jag kan äta mer senare. Dock blev det ju inte så... Vi var inne i köket ett tag, men sen gick jag ut till tv:n igen för att göra nåt å då såg jag att pizzan var borta. -Har du lagt pizzan i kylskåpet? frågar jag Frida. -Neej. Vadå är den borta?? Svarar hon. -jaa... Men Cheeta (hennes hund) stod bredvid och slickade sig om munnen och såg ganska nöjd ut så de var inte så svårt att veta vart den hade tagit vägen.. Dumma hund! Haha!


Tjuven!!


Jag och min vän Emelie


Hem ljuva hem!

Alltså, jag måste nog äta chokladbollen jag just köpte innan jag kan börja skriva... Shit....

Hur bär sig folk åt för att se så fräsha ut efter en 8 timmars flygning (plus ca 2 timmars väntan innan på flygplatsen och ev restid till flygplatsen)? Det är ett fenomen jag inte förstår mig på. Själv känner man sig som någonting mitt emellan en uteliggare och en kvinna som nyss har fött barn. Svettig, ofräsh och trött.

Att jag sedan hade en tjock stickad tröja på mig när jag ensam skulle bära trunken, stora resväskan, klubborna,datorn och ett handbagage på minst 10 kg (jag överdriver inte!) gjorde ju inte saken bättre. Jag hade sovit i typ en kvart på planet och när jag till slut fick mina väskor så kom inte mina klubbor (IGEN!) och klockan tickade och gick och mitt tåg skulle gå när som helst och jag visste inte ens hur längt det var till perrongen! Frågade en tant om klubborna och hon va så otrevlig att hon förtjäna en käftsmäll men de hade jag tyvärr inte tid med. Fick till slut mina klubbor och fick halvspringa till tåget. Men där var inte problemet löst, nejdå. Tror ni inte på fan att väskorna inte gick in i hissen när dom låg på vagnen??? Så jag fick packa om allting och dra trunken resten av vägen! Sånt skit man INTE har tid med när tåget går om 10 min å man inte ens är där än!

När tåget kom var det inte en käft som erbjöd sig att hjälpa mig med väskorna heller och alla ställde sig mitt i gången å fundera på vilket håll dom skulle gå åt. Så jävla ohyfsat när dom ser att det är folk som ska på!! När jag väl kom på tåget så fanns det ingen plats att göra av allt på heller, men i Uppsala gick lite folk av så då fixa jag de snabbt som ögat och lyckades få en bra plats oxå.

När jag väl va klar med allt detta kan jag lova att jag var arg som ett bi och svetten bara rann!! Hungrig var jag oxå så det var säkert en bidragande effekt. Fick höra att det fanns en automat och det lät ju perfekt tyckte jag... Köpte en chokladboll och skulle sedan köpa något att dricka. När en päronfestis trillade ner i automaten istället för en cola så var tårarna nära kan jag lova. Jag som inte ens tycker om päronfestis! Och jag har bara mig själv att skylla oxå för jag såg sen att jag hade tryckt in fel kod. Så där stod jag med en päronfestis i handen som jag hade köpt för mina sista svenska mynt jag hade.

Förutom detta har resan hem gått superbra! Inga förseningar och jag fick ju allt bagage till slut osv. Flygningen gick smärtfritt även om det alltid finns ögonblick vid varje långflygning när man önskar att liemannen ska komma å ta en. Resan till flygplatsen gick oxå bra förutom att det var ca -14 skulle jag tippa på och det inte fanns någon värme i bilen. Men ja, vi kom ju fram iaf och det är väl huvudsaken antar jag.

Nu ska jag försöka sova lite för jag känner mig alldeles svimmfärdig.

Pusshej!


Nu är det nära....

Den här dagen har varit lång känns det som. När man väl är inställd på att åka så vill man göra det direkt och inte dra ut på det, samtidigt som jag inte alls vill åka härifrån såklart.

Leah & Martha var här ikväll med oss och vi åt god mat, drack varm choklad och gav varandra julklappar som hade legat under granen som står pyntad och fin i tv-rummet. (jag hade dock inte lagt dit mina än då jag inte var säker på att paketen var till mig.. haha) Jag fick riktigt fina saker men den finaste presenten är tiden här och alla minnen vi har tillsammans (och nu kämpar jag för att inte bli alltför känslosam och börja gråta)

Har precis sagt hejdå åt Gary, Carol kommer jag att träffa imorgon. Sitter å väntar på att Aaron ska komma någon gång så vi kan lägga in lite grejer i bilen och jag kan få veta vilken tid vi ska åka imorgon, dock är jag trött och jag vet inte om jag orkar vänta längre... Får väl gå upp i ottan och hoppas han är vaken.. :P

Hejdå USA! <3


Skillnader

Lista på små skitsaker som är annorlunda här än hemma:

  • De använder gasol ist för el till att värma upp huset & spisplattorna är av gasol.
  • Alla dörrhandtag är runda
  • Många har vita lurviga mattor på golvet
  • Det missbrukas av stoppskyltar där det borde vara en väjningspliktskylt
  • Lampknapparna är små "pinnar" ist för en stor knapp
  • Dom använder inte riktiga täcken utan lakan med en filt ovanpå (även på hotell)
  • Majoriteten av alla bilar har automatlåda
  • Det är tillåtet att köra mot rött om du ska svänga ut på vägen (be till gud att ingen amerikan kommer till Sverige och kör bil!)
  • De firar inte advent som vi gör i Sverige (åtmindstone inte här)
  • Den stora dagen vid juletider är juldagen, inte julafton
  • Högtidsdagar som Thanksgiving & Labor day

Kommer säkert på fler saker sen. Detta var det som poppade upp i skallen nu bara.


På återseende!

Nu har jag vart iväg å sagt hejdå åt Linda och alla djuren där trots att hon har influenesa. Så himla overkligt det är. Fast vi kommer ju att ses igen, frågan är bara när? Och jag kan inte låta bli att undra hur mitt liv (som antagligen är det som kommer att förändras mest) kommer att se ut när vi ses igen... Har jag familj och barn? Vad jobbar jag med? Vart bor jag??

Avskedssnacket brukar gå bra ända tills kramen i slutet, då brukar alltid tårarna komma. Kännde hur dom va påväg men jag lyckades hejda mig. Det sista hon ser ska vara en glad Sara!

När jag kom hem va jag ut å sa hejdå åt alla djur här på gården oxå innan det blir mörkt. Jag undrar om dom förstår? Men än en gång så känns det så overkligt att de nästan inte är jobbigt, vadå, jag träffar ju dom imorgon igen lixom!


Världens bästa Linda tsm med några av djuren <3


Sista dagen - Overkligt!!

Det är lätt att skriva men svårt att fatta... Vadå sista dagen lixom? Jag ska ju bara iväg över helgen känns det som. Det känns lika overkligt som när jag åkte hit, men då visste jag att jag skulle få träffa alla igen efter 3 månader, men när får jag träffa dessa människor igen!? :(

På nå sjukt sätt känns det nästan som att jag inte har varit här, utan mer som att jag har varit i Leksand en termin. Jag har pratat med folk hemifrån nästan varje dag och jag vet precis vad alla gör eftersom det där jäkla facebook finns.

Nu ska jag käka frukost och se på julkalendern få se om den är godkänd i år eller inte, vilket den antagligen inte är eftersom det oftast brukar vara skit. Tur att jag har alla avsnitt av mysteriet på greveholm säger jag bara :D Hoppas jag har dom på mitt usb bara så jag inte har dom på andra datorn!


Fan va jag uppdaterar!

Men jag har inge bättre för mig just nu.... Sitter i tv-rummet med datorn i knät, sneglar lite på tv:n ibland och har lite minidisco för mig själv (G & C är oxå här men jag har mina lurar på så dom får inte va med ;) )

På nå konstigt vis känns det som att det är imorgon jag ska åka, men de är nog för att jag har packningen i stort sett klar redan.

Va nyss en julshow på tv från Rockafeller center, himla mysigt tkr jag. Såg en julshow igår oxå. Fint skit!


Den här låten lyssnar jag på just nu, inte världens bästa men ändå lite skön på nå vis. Jag gillar början,
man blir pepp då :D


Kan ju bjuda på en liten julsång oxå för att vara snäll :)

RSS 2.0